Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. william shakespeare
Funda Gür
Funda Gür

Çok Üşüyorum Bu Şehirde

Yorum

Çok Üşüyorum Bu Şehirde

( 2 kişi )

0

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

906

Okunma

Çok Üşüyorum Bu Şehirde

Çok Üşüyorum Bu Şehirde

Ankara’da yaşadığım kültür farkıyla bunalıma girerek bu şiiri yazdım. Bu şiirden birkaç ay sonra yazdığım ’Artık Üşümüyorum’ adlı şiirle birlikte okunmasını öneririm.

Çok üşüyorum bu şehirde
Her yer soğuk, kurak, donuk
İnsanlar donmuş, nefesleri soğuk
Çok az soluk var, o da soğuk

Üşüdükçe siyah örtüler seriyorlar üstüme
Güneşi saklayan, üşüten örtüler, üstüste
Perde yapıyorum onları açıyorum
Geçip ortalarına roller oynuyorum

Sıcacık memleketimi bırakalı yıllar oldu
Yıllardır hiç sıcak bir el tutmadım
Aşık olmadım, bir sırrımı paylaşmadım
Duygularım, ümitlerim çarşaflarla boğuldu

Üşüdükçe siyah örtüler seriyorlar üstüme
Örtülerin altından görünüyor Şeytan;
Isınma hayalim yıkıldıkça her seferinde
Bağırıyor kulağıma, diyor ki: Git buradan

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Çok üşüyorum bu şehirde Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çok üşüyorum bu şehirde şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çok Üşüyorum Bu Şehirde şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL