Bilmeden yapılan hata yanlışlıktır, bilerek yapılan hata ise ihanettir. b. brecht
Cahit KARAÇ
Cahit KARAÇ

UZATMA

Yorum

UZATMA

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

922

Okunma

UZATMA

Gel, uzatma be dostum.
Sen de sev, sevil.
İnsan ol, yaşa ki,
Hak yanında kadrin kıymetin olsun.

Hem yaşadığın hayat,
O kadar uzun değil.
Hem de son pişmanlığın,
Kimseye fayda etmez.

Hangi kral, hangi padişah,
Allah katında kul olmamış.
Ölüm karşısında teneşire yatıp,
Tebaasıyla bir olmamış.

Gel, sende sev, sevil.
Uzatma be dostum.
Ömür denilen şey,
Senin elinde değil.

Hayat bu, hiç belli olmaz.
Benliğinden kiri, pisi,
Silip süpürüp atacak kadar,
Uzun değil.

01.09.2011
Cahit KARAÇ


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Uzatma Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Uzatma şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
UZATMA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL