Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler yalnızca kölelerdir. voltaire
BestamiYazgan.
BestamiYazgan.

GÜNEŞ ÖĞRETMEN

Yorum

GÜNEŞ ÖĞRETMEN

( 2 kişi )

1

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1915

Okunma

GÜNEŞ ÖĞRETMEN



Uzaklarda, çok uzaklarda
Her yer bembeyaz karmış.
Yedi dağın ardında
Eski bir okul varmış.

Ne çocukların cıvıltısı,
Ne öğretmenin tatlı sesi.
Anlayacağınız bu okulun
Yokmuş kimi kimsesi.

Kara tahta yalnızlıktan
Karaları bağlarmış,
Tebeşirler boyun büküp
Beyaz beyaz ağlarmış.

Bir gün çok uzaklardan
Bir güneş doğmuş;
Işığı dağlar, tepeler aşmış,
Gelip okula ulaşmış.

Çocukların üzerine nurlu ışıltılarla
Doğmuş güneş öğretmen;
Bilgi olmuş, sevgi olmuş
Bahar yağmuru gibi
Yağmış güneş öğretmen…

Bestami YAZGAN

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Güneş öğretmen Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Güneş öğretmen şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜNEŞ ÖĞRETMEN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
türkmendağlı
türkmendağlı, @turkmendagli
3.2.2011 18:07:04
5 puan verdi
Usta kalemden ustaca bir anlatım ve çok güzel bir konu tebrikler değerli şair arkadaşıma kutluyorum şiirini puanım tam. Yunus diyarından selamlar.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL