hastaydı rahatsızdı ismi abdullah tı babasının kucağında sürekli hayatta gülen umut saçan her şeye inat yaşamla mücadele ederdi dünyaya meydan okuyan hastalığa aldırmayan gülen gözleri vardı
son bir ayda kader inad etti küçük bedeni hastahanelik etti serum ilaç derken daha beter oldu
baba oğul azimle umutları vardı umutları direnecekti yıkılmıyacaklardı beraber mucadele edeceklerdi devletin bu ayıbına karşı
küçük abdullah beş bin çocuktan biriydi devletin sakat devletin ihmarkarlığı devletin duymadığı devletin örtmeye çalıştığı devletin skadalıydı devletin sahip çıkamadığı devletin 5 bin çocuğa ayıbıydı devletin kobay olarak aşıladığı devletin yaşamaya hak bırakmadığı devletin gizlediği bu hastalığı devletin mahkemeleri bile red ettiği devletin kuş domuz giribini bile üstün saydığı devletin aybına yenik düşen binlerce çocuktan biriydi küçük abdullah
kızıltepe Subulut Sklerozan Panensefatit Hastaları (SSPE) Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği’başkan yardımcısı mehmet emin dağ
kosarli47 /mehmet emin dağ
Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
devletin aybına yenik düşen binlerce çocuktan biriydi küçük abdullah
Söyleyecek söz bulamıyor insan bu lakayt duruma... İlgisizlik anlatılır durumda değil her konu böyle... Acınız acımız gibi..inanın, Allah herkesin yardımcısı olsun... Şiir her şeyi açıklıyor dost kalem,emeğe yüreğe sağlık...selamlar esenlikler...
Devletin ayıbı milletin vurdum duymazlığına eşittir. Acı lar teselli edilmiyor Zaman ilaç olmaya çalışıyor Çok saygılar arkadaşım Yüreğine saglık Sabır...
Ölümcül Hastalık SSPE Nedir? Bebek Çocuk - Hastalıklar kategorisi haberleri
Kızamık hastalığı geçiren bazı çocuklarda genellikle 5-14 yıl sonra görülen ölümcül SSPE hastalığına Türkiye'de 1995-2005 yıllarında bin 131 kişi yakalandı.
Kızamık hastalığının ardından beyne yerleşebilen virüsün neden olduğu bir merkezi sinir sistemi hastalığı olan 'Subakut Sklerozan Panensefalit'e (SSPE) yakalanan çocuklarda önce davranış bozukluğu, mental gerileme ve görme bozukluğu görülüyor.
SSPE, kızamığa karşı aşılanmamış, aşılandığı halde yeterli bağışıklık düzeyine ulaşmamış veya aşılanmadan önce kızamık geçirmiş çocuklarda ortaya çıkıyor.
Kesin tedavisi bulunmayan hastalık, ancak virüsün yayılmasını geciktiren ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor.
Sağlık Bakanlığı SSPE Bilimsel İnceleme Komisyonu Raporu'na göre, 1995-2005 yılları arasında Türkiye'de bildirimi yapılmış bin 131 SSPE'li hasta bulunuyor.
SSPE'nin ülke genelinde görülme sıklığı milyonda 2.5 olarak belirlenirken, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, aşılanma oranı yüksek olan ülkelerde tüm nüfusta SSPE görülme sıklığı milyonda 1'e düşüyor.
Hastalığın görüldüğü illerin, kızamık aşı oranlarının düşük olduğu veya göç alan iller olduğu da kaydediliyor.
Türkiye'de hiç kızamık aşısı uygulanmaması halinde her yıl doğan yaklaşık 1 milyon 350 bin bebeğin 339'unda SSPE komplikasyonunun gelişmesinin bekleneceği belirtiliyor.
Raporda, kızamık hastalığının en düşük düzeye indirilmesi amacıyla 2002 yılı kızamık eliminasyon programının başlatıldığı bunun sonucunda 2001-2005 yılları ortalama kızamık aşı oranının yüzde 82.4 olduğu ve böylece her yıl 263 SSPE hastalığının gelişmesinin engellendiği vurgulanıyor.
Raporda, ''aşılamayla kızamık hastalığının kontrolü sağlandığında, kızamık hastalığının azalmasından birkaç yıl sonra yeni SSPE olgularının da azalacağı'' belirtiliyor.
61 ilden 546 hasta kayıtlı
SSPE hastası çocukları bulunanlar ve çocuklarını bu hastalık nedeniyle kaybedenlerin kurduğu SSPE Hastaları Yardımlaşma, Dayanışma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Neşe, derneklerine 61 ilden 546 hastanın kayıtlı olduğunu söyledi.
''Hastalık nedeniyle son yedi ayda sadece derneğimize kayıtlı 61 çocuk öldü'' diyen Neşe, SSPE'nin bilimsel olarak yeterince araştırılmadığını ileri sürdü.
9 aylıkken koruyuculuk oranı yüzde 60-80
Kızamığın görülmediği ülkelerde SSPE görülmediğini belirten Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Nöroloji Bölümü ÖğretimÜyesi Prof. Dr. Banu Anlar, kızamık aşısının 9 aylıkken yapıldığında koruyuculuk oranının yüzde 60-80 arasında değiştiğini anlattı:
''Bir yaşından sonra yapılırsa bu oran artmaktadır. Eger aşı 9 aylıkken yapılıyorsa yaygın (çocukların yüzde 90'ına) yapılması önemlidir, çünkü ancak bu şekilde kızamık virüsünün dolaşması ve korunamamış olan çocukların da bu mikropla karşılaşması önlenebilir.
Ülkemizde geçmişte kızamık aşısının yaygın yapılamadığı, hatta bazı yıllarda neredeyse hiç yapılamadığı iller olmuştur. Son yıllarda kampanyalarla aşı oranı artırılmaya çalışılmaktadır ve bu yıl yüzde 90'a yakın oranlara ulaşıldığı bildirilmektedir.''
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Şenay Haspolat da, Antalya'da 25 hasta çocuğun tedavisini sürdürdüklerini söyledi.
Hastalığın tedavisinin bulunmadığını ancak yaşam süresinin ilaçlarla uzatılabildiğini belirten Haspolat, hastaların yüzde 10'unda ise kendiliğinden iyileşme görülebildiğini kaydetti.
BENİM BABAM RAHMETLİDE KALÇASININ ÜZERİNE DÜŞMEDEN MÜTEVELLİT HASTANEYE KALDIRILIR.KALÇA KEMİĞİ KIRILMASI TEŞHİSİYLE AMELİYATA ALINIR...2 GÜN YOGUN BAKIMDA KALIR VE ODAYA ÇIKARILIR.ODADA BABAMDA HAFİF HAFİF ŞUUR KAYBI BAŞLAR.ABLAMLARI ARA ARA TANIMAZ...BİR GÜN AFEDERSİNİZ TUVALETE GİDİP GELİR VE HEMŞİREYİ ÇAGIRIR.BANA BİR BAKINDER.HEMŞİREDE DR.U ÇAĞIRIR . BABAM DR.A DER Kİ..DILKIMDA KAN VAR BENİM İÇİM KANIYOR HERHALDE. DR.DA DERKİ; BU İŞİ BİZE SEN Mİ ÖĞRETECEKSİN.ÖYLE BİR ŞEY OLSA BİZ SENİ ODANAMI ÇIKARIRDIK...
İKİNDİ ÜZERİ BABAM HAFİF BİR BAYGINLIK SONUNDA AGZINDAN BURNUNDAN KAN GELEREK TEKRAR KOMAYA GİRER...
HER SORULUŞUNDA NORMAL YAŞLIDIR BÜNUE TEPKİ VERİYOR DENİLEREK GEÇİŞTİRİLİR..
BABAM BU KOMADA DAHADA KÖTÜYE GİDER VE ABLAMLAR ÖYLE BÜYÜK BİR HATA YAPARAK ÇIKARIRLAR BABAMI HASTANEDEN.TÜM SORUMLULUK BİZE AİTTİR DİYE..ALIR GİDERLER BABAMI ADANAYA...
ADANADA BABAMIN İÇ KANAMASINDA MÜDAHELEDE GEÇ KALINDIGI VE BEKLEMEK GEREKTİĞİ ALLAH IN MUCİZESİNİN BİTMEDİĞİ SÖYLENİR..
AMA BİR ŞEY DAHA SÖYLENİR;
KEŞKE O YAZIYA İMZA ATMADAN ALSANIZDI BABANIZI GİBİ ?...
SONRASINDA ÖGRENDİK Kİ O YAZIYI ALMAK HASTANEYİ AKLIYORMUŞ MEĞER....
10 GÜNLÜK BİR YOGUN BAKIMDAN SONRA KAYBETTİK BABAMI.....
İŞTE EN BÜYÜK AYIP....KENDİ HATALARINI BİZLERE MAL EDEREK AKLANDI HASTANE...
YA VİCDANLARI?
TAM BİR BUÇUK YILDIR YOK ARTIK KOCA ÇINARIM VE SUÇLULARDA GEZİYORLAR....
offff offfff offfff can dost ayıplar ayıplar hangi birini saysak ...? isyanda çok haklısınız çok acınız büyük şiiriniz çok anlamlıydı değerli kaleminiz hiç susmasın sevgi ve saygılarımla
ayıpları bitmez ki devletin.. her bir yeri açıkta... milletine sahip çıkmayan ender devletlerden devletimiz... yurtdışında yaşayanlar bişey biliyorlar da gelmiyorlar memleketlerine.. bodrumda genç bir kadın... kocasından ayrı hasta çocuğu var.. devler beş yıl önce maaş bağlamış.. kadının sigortalı bir işte çalıştığı tespit edilince beş yıllık özürlü maaşı faiziyle geri talep edilmiş devlet tarafından...verdikleri üç kuruşu faiziyle ödeyemeynce icra gelmiş evine...kadın kirada asgari ücretle çalışıyor... bodrumda ev kiraları malum... çocuk yatağa mahkum... arabası yok... acil durumlarda dr eve geliyor.. bu kadın napsın.. ölsün mü.. öldürsün mü... devletimiz ?!?!
bizi bu duruma getiren devlet utansın diyorum arkadaşım..siyaset yapmaktan başka bişey yaptıkları yok hep yalan yalan.teşekkür arkadaşım her dem yanımda olduğun için konusu geçen bayanada allak kolaylık versin diyecem ellimden gelen bişi varsa hazırım sevgi dua ile kal
bizi bu duruma getiren devlet utansın diyorum arkadaşım..siyaset yapmaktan başka bişey yaptıkları yok hep yalan yalan.teşekkür arkadaşım her dem yanımda olduğun için konusu geçen bayanada allak kolaylık versin diyecem ellimden gelen bişi varsa hazırım sevgi dua ile kal
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.