Bilmeden yapılan hata yanlışlıktır, bilerek yapılan hata ise ihanettir. b. brecht
turhansahin
turhansahin

Olursa

Yorum

Olursa

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

840

Okunma

Olursa

Dere yatağına sakın ev kurma,
Sel alır götürür taşkın olursa.

Fırıncı ekmekte ehil sayılmaz,
İçi hamur dışı pişkin olursa.

Şehirde yaşayıp köylü kalanın,
Acınır haline şaşkın olursa.

Yılkıya saldığın atı git getir,
Aşırır dağları eşkin olursa.

Menzile eremez her yola çıkan,
Ahlâkça, edebce düşkün olursa.

Mülküm var diyerek övünme boşa,
Sevgilin olmaz da köşkün olursa.

Bizler bu âlemi seyrâna geldik
Doyulmaz tadına coşkun olursa.

Değişme dünyayı köhne cennete,
Servi boy, bal dudak aşkın olursa.

Turhan Şahin

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Olursa Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Olursa şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Olursa şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL