Bir deliyle başederken, yapılacak en mantıklı şey normal rolü yapmak. hermann hesse
se
sedat hünker

Halcı hal beter olan

Yorum

Halcı hal beter olan

( 6 kişi )

3

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

50

Okunma

Halcı hal beter olan

Dert çileli haldan başka hal çoğdur
Dert hileli haldan başka hal çoğdur
Dert silleli haldan başka hal çoğdur
Halcı beter olan hal beter olan

Yık yaralı haldan başka hal çoğdur
Sık karalı haldan başka hal çoğdur
Yak daralı haldan başka hal çoğdur
Yolcu beter olan yol beter olan

Yok toksuzcu haldan başka hal çoğdur
Yok yoksuzcu haldan başka hal çoğdur
Yok çoksuzcu haldan başka hal çoğdur
Bolcu beter olan bol beter olan

Yan yazlacı haldan başka hal çoğdur
Yan közleci haldan başka hal çoğdur
Yan kızlacı haldan başka hal çoğdur
Külcü beter olan kül beter olan

Sol ağlanan haldan başka hal çoğdur
Yel çağlanan haldan başka hal çoğdur
Öl yağlanan haldan başka hal çoğdur
Gülcü beter olan gül beter olan

Can gitleli haldan başka hal çoğdur
Can bitleli haldan başka hal çoğdur
Can yitleli haldan başka hal çoğdur
Olcu beter olan ol beter olan

Sedat hünkâr
Karamecnun



Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Halcı hal beter olan Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Halcı hal beter olan şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Halcı hal beter olan şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yasin Yüksel
Yasin Yüksel, @yasin-yuksel
22.8.2026 11:49:03
5 puan verdi
"Hal", "beter" ve "çoğdur" tekrarlarıyla örülen bu dizeler; hayatın çileli, dertli ve zorlu hallerini melodik bir felsefeyle dile getiriyor. Kelimelerin ses gücünü ve ahengini ön plana çıkaran etkleyici bir halk şiiri örneği olmuş. Kaleminize, Karamecnun mahlaslı yüreğinize sağlık; tebrik ederim.
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
22.8.2026 11:29:57
5 puan verdi
Kelime Oyunu ve Tasavvufi Katman: Her kıtanın ilk kelimelerinde kullanılan emredici/eylem bildiren tonlar (Yık, Sık, Yak, Yan, Sol, Öl) insan ruhunun geçirdiği hal değişimlerini simgeliyor. Tasavvuf edebiyatındaki "Ahval" (haller) kavramına gönderme yapılarak; insanın içinde bulunduğu dertli, çileli veya yokluk durumunun tek bir halden ibaret olmadığı, her halin ardında daha "beter" veya farklı hallerin bulunduğu vurgulanıyor.
Tercanlı24
Tercanlı24, @tercanli24
22.8.2026 10:17:02
5 puan verdi
GÜZEL ŞİİRLER YORUMSUZ OLMAZ
kutlarım emeğinizi
kaleminiz susmasın
Selamlar sevgiler saygılar gönderdim hayırlır günler dilerim değerli kalem
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL