İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır? foostenelle
Ahmed HaniYar
Ahmed HaniYar

Az Söz - 18

Yorum

Az Söz - 18

( 9 kişi )

5

Yorum

17

Beğeni

5,0

Puan

71

Okunma

Az Söz - 18

Az Söz - 18

Bir Akvaryumda
Eski deniz balığı
İçimde dalga...
🐟🐟🐟🐟
Çok küçük bir cam
Eski deniz balığı
Sessiz tuz özler...
🐟🐟🐟🐟
Camda nefesim
Bir deniz balığıydım
Deniz uzakta...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (9)

5.0

100% (9)

Az söz - 18 Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Az söz - 18 şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Az Söz - 18 şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1, @ahmetcoskun1
19.6.2026 22:19:45
5 puan verdi
Yüreğinize sağlık
harika olmuş
kutlarım...
Adem Çelik
Adem Çelik, @geli
19.6.2026 21:20:50
5 puan verdi
Ufkun Sessizliği
Camın ardı dünya, bir kısıtlı alan,
Kırık hayallerde, tuzlu bir yalan.
Gözlerde uçsuz, o derin liman,
Sessizliğin içinde, boğulur gider.
Dışarıda fırtına, içimde bir kor,
Yüreği teskin etmek, inan çok zor.
Okyanus uykuda, ruhumda bir sor,
Deryalar çağırır, camlar dar gelir.
Bir damla suya, sığar mı o an?
Geçmişten kalan bir, hüzünlü figan.
Dalgalar çekilir, geride zaman,
Özgürlük düşüyle, gözlerim dalar.
Kaleminize ve yüreğinize sağlık. Dar bir alana sığdırılan koca bir deniz özlemini çok zarif bir şekilde yansıtmışsınız.
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
19.6.2026 19:52:43
5 puan verdi
Az sözle derin bir özlemi anlatan etkileyici bir çalışma olmuş. Akvaryumdaki balığın denize duyduğu hasret, insanın ait olduğu yerlere duyduğu özlemi düşündürüyor.🍃☘🍃

“Sessiz camların ardında, dalgaların sesi hâlâ yürekte yaşar. Uzak denizler bazen bir hatıra kadar yakındır.”

Yüreğinize sağlık değerli hocam, kaleminiz daim olsun. Tebrik ederim, muhabbet ve saygılarımla.
🍃☘🍃
Tülay Aslan
Tülay Aslan, @tulayaslan
19.6.2026 19:29:15
5 puan verdi
Güzel şiiri ve şairimi kutluyorum Kaleminize bereket İlhaminiz bol olsun Tebrikler Selam sevgiler.
bdbedri
bdbedri, @bdbedri
19.6.2026 19:13:18
Bu kısa şiir, birkaç dizeyle koca bir özlemi anlatmayı başarıyor. Akvaryumdaki balık, aslında insanın kendi ruhuna dönüşüyor; ait olduğu enginliklerden koparılmış, dar bir camın ardında yaşamaya mahkûm edilmiş bir benlik gibi. “Eski deniz balığı” ifadesi, geçmişte yaşanmış özgürlüğün ve kaybedilmiş ufukların izini taşıyor.
“İçimde dalga” derken dışarıdan sakin görünen bir varlığın içinde kopan fırtınaları hissettiriyorsunuz. Son bölümdeki “Bir deniz balığıydım / Deniz uzakta...” dizeleri ise şiirin en güçlü yerlerinden biri. Çünkü burada yalnızca bir mekân özlemi değil; insanın kendine, geçmişine ve gerçek aitliğine duyduğu derin hasret dile geliyor.
Az sözle çok şey söyleyen, hüzün ve özlemi camın buğusunda görünür kılan etkileyici bir çalışma olmuş. Tebrik ediyorum...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL