Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler yalnızca kölelerdir. voltaire
DELİ  ŞAİR.
DELİ ŞAİR.

FANTASTİK GÜZEL MANİ

Yorum

FANTASTİK GÜZEL MANİ

( 1 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

71

Okunma

FANTASTİK GÜZEL MANİ

FANTASTİK GÜZEL MANİ

Şu dünyada herşey Altın para.
İnsanların aklı hep onda.İnsanlığa yapılan büyü işte budur Altın Para! Tüm hayalleriyle doldurur İnsan kökeni Hatırlıyorum, sen on kuruş değerindesin gerçek Zenginlik ve mutluluk getirebileceğidir para ruhlu Duygulara ihtiyacım var Paran varsa kütüphaneler kurar, dünyanın en zeki insanlarını kendine çalıştırırsın; yani zekayı satın alamazsın belki ama zekayı kiralar, ona hükmedersin." Gel Gel Gel Para 3000$ düşünüp ağlamak için güzeldir

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Fantastik güzel mani Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Fantastik güzel mani şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
FANTASTİK GÜZEL MANİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
7.5.2026 00:31:32
5 puan verdi
Paranın modern dünyadaki mutlak hakimiyetine dair keskin bir serzeniş ile başlıyor ama sonunda insan ruhunun paradan daha büyük bir derinliğe sahip olduğunu hatırlatan bir tezat sunuyor.

Paranın zekayı kiralayabildiği ama onu asla mülk edinemediği gerçeği, maddi güç ile entelektüel öz arasındaki o aşılmaz sınırı çok iyi çiziyor.

​Paranın, hayallerin yerini alan devasa bir "büyü" gibi görüldüğü bu sistemde, gerçek zenginliği duygu ve hatırlayışlarda aramanız oldukça etkileyici.

İşte bu bakış açısına eşlik edebilecek, paranın gürültüsüyle ruhun sessizliği arasındaki o ince çizgiyi anlatan bir düşünce dizisi:

​Dediğiniz gibi, para en parlak zihinleri bir masanın etrafına toplayabilir.

Ancak o zihinlerin içindeki "yaratma tutkusunu" veya "sadakati" satın alamaz.

Satın alınan şey zekanın ürünüdür, zekanın kendisi ya da ruhu değil
Tebrikler kutlarım yazan kalemi
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL