Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir. pascal
se
sedat hünker

Delioğlan çirkin abidesi

Yorum

Delioğlan çirkin abidesi

( 5 kişi )

3

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

127

Okunma

Delioğlan çirkin abidesi

Delioğlanın çalıştığı yere biri gelir delioğlan kişiyi gördümü kaçar saklanır korkudan altını ıslatır deli oğlana ne oldu der kişiler delioğlan kişinin çirkinliğinden korktum kişi çirkinlik yarışmaya girse hayvanlar insanlar arası birinciyi geçer der çirkinlikte çirkin abidesi seçilir kıyamete kadar der

Sedat hünkâr
Karamecnun

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Delioğlan çirkin abidesi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Delioğlan çirkin abidesi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Delioğlan çirkin abidesi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mahmut Cantekin
Mahmut Cantekin, @mahmutcantekin
10.4.2026 23:33:43
5 puan verdi
Yüreğine sağlık.
Daha güzel ve kalıcı eserler yaratmak dileğimle.
Sevgiler. Selamlar.
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
10.4.2026 22:28:48
5 puan verdi
Değerli hocam, yüreğinize sağlık.
Hikâyede abartı ve mizah ön planda; “çirkinlik” üzerinden yapılan bu anlatım aslında insanın korkularını ve algısını hicvediyor. Dilioğlanın tepkisi, dış görünüşten çok içsel ürpertiyi yansıtıyor.

“Göz gördüğünü büyütür bazen,
Korku suret giyer insanın zihninde,
Hakikat ise sessizce geride bekler.”

Yüreğiniz incinmesin , farklı bir bakışla kaleme alınmış düşündürücü bir metin olmuş. Selam ve saygılarımla hocam esenlikler dilerim.
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
10.4.2026 22:11:09
5 puan verdi
Delioğlan çirkin abidesi
Delioğlanın çalıştığı yere biri gelir delioğlan kişiyi gördümü kaçar saklanır korkudan altını ıslatır deli oğlana ne oldu der kişiler delioğlan kişinin çirkinliğinden korktum kişi çirkinlik yarışmaya girse hayvanlar insanlar arası birinciyi geçer der çirkinlikte çirkin abidesi seçilir kıyamete kadar der

Sedat hünkâr
Karamecnun
Bu satırlar; halk anlatılarındaki o karakteristik mübalağa sanatını ve 'Delioğlan' tiplemesinin saf korkusunu çok kendine has bir mizahla yansıtıyor. Bir insanın çirkinliğini, hayvanlar ve insanlar arası bir yarışmada 'birinciyi bile geçecek' düzeyde betimlemek, anlatıya masalsı ve yergi dolu bir hava katmış. Çirkinliğin 'kıyamete kadar sürecek bir abide' olarak nitelendirilmesi ise Karamecnun’un o alışılagelmiş ironik üslubunun sarsıcı bir örneği. Hayatın içindeki sıra dışı halleri, halk ağzı samimiyetiyle özetleyen bir anlatı. Emeğinize sağlık.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL