Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
Nurtekin KAYA
Nurtekin KAYA

Utansın

Yorum

Utansın

( 4 kişi )

1

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

35

Okunma

Utansın

Alma sen meyvemi ağaçta kalsın,
Koparma gülümü dalımda solsun,
Ben mi istedim gözümde yaş olsun,
Beni şu sırtımdan vuran utansın.

Başımda bir siyah telim mi kaldı?
Bir tane solmamış gülüm mü kaldı?
Allah’ım bir seven kulun mu kaldı?
Beni bir köşeye atan utansın.

Bırak hiçbir dostum selam vermesin,
Bırak hiçbir insan halim sormasın,
Allah’ım yarattı oda gülmesin,
Bütün tabuları yıkan utansın.

Bayram, seyran varmış; benim neyime,
Zalimler kâr olmuş bu yüreğime,
Gülemez yazmışlar gülen yüzüme
Bana bu kederi veren utansın.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Utansın Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Utansın şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Utansın şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
23.3.2026 09:19:04
5 puan verdi
Şiir, kırgınlığın ve içten gelen sitemin çok güçlü bir yankısı gibi; her dizede incinmiş bir kalbin ağır ama onurlu duruşu hissediliyor.

“Suskunluğum bile bir çığlık şimdi,
Yaralarımın dili var, kimse duymasa da.
Gidenler değil, kalan acı konuşur içimde.”

Yüreğinize sağlık değerli hocam. Mükemmel bir eser okudum. Tebrik ederim. Selam ve saygılarımla , esenlikler dilerim.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL