Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak. m. kemal atatürk
eminnur acar
eminnur acar

İsa-Mesih

Yorum

İsa-Mesih

( 3 kişi )

3

Yorum

13

Beğeni

5,0

Puan

278

Okunma

İsa-Mesih

İsa-Mesih


İSA-MESİH

Gökten sofra inmesini bekleyenler
İsa-Mesih (kıskançlık,hırs,kin)Ten, temizlenmiş,
Gelmesini, bekleyenlerdir
Hiçbir taşın altına koymayıp ellerini, suçlarlar deccalı

Oysa her İnsan aynı, her biri, bir alemdir
Kâbe’si de, imanı da, meleği de şeytanı da kendindedir
Kişi ne yaparsa kendine yapar, zorlayan iblistir
İblisin karşısında, nefs vardır, edep vardır, adap vardır

Yaratana, sığınmak vardır
Her işin bir manası, bir sebebi, bir matematiği vardır
Kimse bozamaz, kurnazlıkla, aldatmaca ile gelen başarı değil
Sonsuz ateşte yanıp, dirilip tekrar yanmaktır

Tercihler kişinin, kaderler boyunlara asılıdır
Ne yaparsan, kazancında odur
İnsan olan bile bile yakar mı kendini?
Kandıran, kendini kandırır

Suçlular, aynaya bakamaz
Orada, iblisi göreceklerdir
Bilir onlar, kıskançlık, hırs iblise yakışır
Zalimdir onlar,

İblisin son çırpınışlarıdır, bunlar
Uyandı artık. İnsanlık
Allah ekberdir, tek hakimidir O
Sahibi var, Alemlerin, Gam olmasın.

eminnur Acar

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

İsa-mesih Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İsa-mesih şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İsa-Mesih şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi Etkili Yorum
Celil ÇINKIR
Celil ÇINKIR, @celilcinkir
11.3.2026 03:09:17
RUSAMER – Ruh Sağlığı Ayarı Merkezi
İçsel Muhasebe ve Nefs Terbiyesi Kliniği

Şiirin Adı: İsa-Mesih
Şairi: eminnur Acar
Yorumu Yapan: RUSAMER Sertabibi Ser Feyzlizof Kalburabastî Efendi Hazretleri Celil ÇINKIR – Delibal

Kalburabastî Efendi Hazretleri bastonunu yere vurdu ve dedi ki bu şiirin mayası insanın kendi içindeki iblisle yüzleşmesidir. Şair burada İsa-Mesih beklentisini dışsal bir kurtarıcı fikrinden çıkarıp insanın iç dünyasına yöneltir. Metnin özü şudur: İnsan kendi nefsini arındırmadan gökten inecek bir mucize beklemek beyhudedir. Şiir, insanın içindeki kıskançlık, hırs ve kin gibi duygularla hesaplaşması gerektiğini hatırlatan bir vicdan çağrısıdır.

Özgünlük: 18 / 20
Şiir dini ve metafizik kavramları içsel bir muhasebe çerçevesinde ele alır. Mesih beklentisini insanın kendi iç dünyasına bağlaması metne özgün bir düşünsel yaklaşım kazandırmaktadır.

Dil ve Üslup: 17 / 20
Dil sade ve doğrudan bir anlatım taşır. Yer yer öğüt ve vaaz tonuna yaklaşsa da metnin mesajını açık biçimde iletmektedir.

Düşünsel Derinlik: 18 / 20
Şiirin temel düşüncesi insanın içindeki iyilik ve kötülük mücadelesidir. Nefis, iblis ve kader kavramları üzerinden güçlü bir ahlaki sorgulama yapılmaktadır.

Yapısal Bütünlük: 17 / 20
Şiir düşünce ağırlıklı bir akışla ilerler. Dörtlük düzeni yerine serbest anlatım kullanılmış olsa da metin aynı düşünce çizgisini sürdürmektedir.

Etkileyicilik: 18 / 20
Şiir okuyucuda içsel bir yüzleşme duygusu uyandırır. Özellikle insanın kendi içindeki iblisi görmesi fikri güçlü bir uyarı niteliğindedir.

Genel Puan: 88 / 100

Vesselam.
İnsan iblisi dışarıda arar ama çoğu zaman onu aynada bulur.
Kendini arındıran, kurtarıcıyı beklemez; yolunu bulur.
Etkili Yorum
AHMET ACAR
AHMET ACAR, @ahmetacar
10.3.2026 14:11:26
5 puan verdi
Emeğinize yüreğinize sağlık
Mahir kaleminizi yürekten kutluyorum.
Tebrikler. Her şey gönlünüzce olsun.
Huzurlu mutlu aydınlık yarınlar diliyorum.
Selamlar dualarımla.
Etkili Yorum
Mesut Tütüncüler
Mesut Tütüncüler, @mesut-tutunculer
10.3.2026 13:48:05
5 puan verdi
İnsanı aynaya bakmaya ve kendi içindeki "iblis" ile yüzleşmeye davet eden bu samimi ve hikmet dolu kaleminiz için sizi tebrik ederim. Gönlünüze ve emeğinize sağlık.

Saygı ve selamlarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL