Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. william shakespeare
HarunAlan
HarunAlan

Aldanma kardeşim

Yorum

Aldanma kardeşim

( 2 kişi )

1

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

172

Okunma

Aldanma kardeşim

Aldanma kardeşim

Bak geldim , gidiyorum şu fani dünyadan
Üç günlük sefasına aldanma kardeşim
Geç olmadan uyan şu derin rüyadan
rengine , hevasına aldanma kardeşim

kar yağdı saçıma bak , sana nasihatimi dinle
Uğraşma sana gelen nefretle kinle
Yoldaşın iyilik olacak yeminle
nefsin bakışlarına , aldanma kardeşim

Ne uğruna yaşadığını iyi bil
Doğruluk yolunda tek tek yanlışını sil
Unutma, ne olursa olsun özünü bil
Gaflet uykusu çekip aldanma kardeşim

Azığında ne var ki eklediklerin
Hiçbir zaman gelmez beklediklerin
Şunu bil ki bir hiçtir eğlendiklerin
Yalancı bahara kapılıp , aldanma kardeşim

Ölüm gelir seninde kapını çalar ansızın
Allah’tan gayrı eğilme önünde kansızın
Yoksa burkulur için , dinmez sızın
Dünyanın heyecanına , aldanma kardeşim

Koy şu sözleri heybenden sakın çıkarma
Ölüm kervanı yetişirse eğer geride durma
Bir Fatihada kul Harun bekler ha unutma
Çok görüp sonraya bırakma kardeşim
Dünyanın rengine hevesine aldanma kardeşim.

Harun Alan
24.02.2026

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Aldanma kardeşim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aldanma kardeşim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aldanma kardeşim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
25.2.2026 06:26:24
Şair, serbest sitildeki bu şiirinde tenbih edici hatta biraz da ikaz edici bir dille kaleme aldığı dizelerde, yaşama geniş bir duygu penceresinden bakarak hayatta yaşanabilen olası olumsuzlukları, eğitmen edasıyla yaşamın faniliğine de dikkat çekerek hayatın "...rengine, nefsin bakışlarına, yalancı bahara, dünyanın heyecanına" aldanılmamasına ilişkin kendince nasihat vari tenbihlerde örülmüş emek yoğun güzel bir çalışma ortaya koymuş eline emeğine ve dahi hisseden o naif yüreğine sağlık. Elbette bunu söylerken şu hadisi şerifi de unutmamak lazım "Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için yarın ölecekmiş gibi ahret için çalış" diye düşünüyorum.
Darası iyi alınmış nice kalıcı şiirlerde buluşmak dileğiyle kaleminiz daim ilhamınız bol diyor esenlikler diliyorum.
Saygı sevgi ve de muhabbetle
Tebrikler.

Gönül Pınarı tarafından 15.3.2026 14:48:24 zamanında düzenlenmiştir.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL