Sarhoşluk kusur yaratmaz, kusurları açığa vurur. seneca
Afet i azam
Afet i azam

Evrensellik adına

Yorum

Evrensellik adına

( 1 kişi )

2

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

115

Okunma

Evrensellik adına

Dünyada bir ülke, ülkede bir şehir
İçinde ne varsa
Üstümüzde başımızda
Dilimizde yazgımızda
Davalar üstü bir dava
Şöyle bir kere daha
Düşünsek, taşınsak
Kendimizden başlasak
Evrensellik adına
Değişir mi ayak bastığımız her yer
Gönül koyduğumuz her şey
Çalsak dünya gölüne tutar mı
Bir tatlı kaşığı
İnsanlık mayası
Dünyada bir ülke, ülkede bir şehir
İçinde ne varsa
Üstümüzde başımızda
Yazgımizda
Davalar üstü bir dava
Kendimizden başlasak
Şöyle bir kere daha
Evrensellik adına



Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Evrensellik adına Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Evrensellik adına şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Evrensellik adına şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
18.2.2026 15:21:08
5 puan verdi
Dünyayı değiştirmenin yolunun, önce kendi içimizden başlamak olduğunu hatırlatan çok umut dolu bir sesleniş bu. 'Dünya gölüne bir kaşık insanlık mayası çalmak' ne güzel bir hayal... Eğer kendimizden başlarsak, o maya elbet tutacak ve ayak bastığımız her yer gönül koyduğumuz bir yuvaya dönüşecek. Evrenselliği insanlık sevgisiyle harmanlayan yüreğine sağlık."
Etkili Yorum
Dilek Duru Günay
Dilek Duru Günay, @dilekdurugunay
18.2.2026 14:35:36
Tutar mı dünya gölüne çalsak
Bir tatlı kaşığı
İnsanlık mayası

Şiirin kalbi burası olsa gerek. Yüreğinize ve emeğinize kuvvet…
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL