Ellerimi bırakın, saçlarıma tutmayın, ellerimin eteklerine sarılmayın... bunlar hep benimdir... euphorion
ENESTURGUT
ENESTURGUT

Koparma Gülleri

Yorum

Koparma Gülleri

( 1 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

15

Okunma

Koparma Gülleri

Ferdi Tayfur’un " Koparma gülleri " şarkısından esinlenip yazmış olduğum bir şiir.

Koparma gülleri

Dalında kalabildiği kadar kalsın.

Kurumazlar hemen zaten

Uzaklaşmakta olan hayallerimi

Baksana nasıl da geri getirdi

Islak bir şekilde.

Bir bakmamda

Huzurdan yapılmış bir şehiri seyrettirirler.

Bir dokunmamda

Mutluluktan söylenmiş bir şarkıyı dinlettirirler.



Koparma gülleri

İnce ince yağan yağmuru

Onlar da izlesin

Onlar da sevdiklerini beklesin

Onlar da uçan kuşlara selâm versin

Ne istediğini bilirsen öyle kokla

Öyle benzet içindeki umudu

Yaprağını açmış ağaca.



Koparma gülleri

Kim bilir bir yerlerde

Ne gömülen sevinçler vardır da

Çıkartmak için çaba sarfederler

Akşamın karanlığına kalır ya

Bazen yolda insan

Sana gelip kesin eşlik eder o an.

03.12.2022

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Koparma gülleri Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Koparma gülleri şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Koparma Gülleri şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
14.2.2026 13:14:19
5 puan verdi
Şiir, "koparma gülleri" derken aslında sadece bir çiçeği korumuyor; aynı zamanda umudu, hayalleri ve hayatın doğal akışını da korumaya çalışıyor. Gülleri dalında bırakmak, hayatı olduğu gibi sevmek ve ona müdahale etmemek demektir. Şair, bir güle dokunduğunda mutluluktan bir şarkı duyacak kadar hassas bir yüreğe sahip. Özellikle "onlar da sevdiklerini beklesin" dizesi, doğadaki her varlığın bir ruhu ve bir bekleyişi olduğunu çok naif bir şekilde anlatıyor. Akşamın karanlığında yolunu kaybedenlere bir teselli gibi duran, çok yumuşak bir şiir.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL