Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler yalnızca kölelerdir. voltaire
Çetin Adam
Çetin Adam

USTA SAHTEKÂRLAR

Yorum

USTA SAHTEKÂRLAR

( 1 kişi )

0

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

161

Okunma

USTA SAHTEKÂRLAR


USTA SAHTEKÂRLAR

Sahtekâr arayınca, bulunur hemen,
Mahâret ister mi? Hayır, biraz güven.
Bir yalan, iki süs, üstüne de nutuk,
Kalabalık hazır: “Ne büyük bir ufuk!”

Bilgelik mi? Zahmetli, terletir beyni,
En iyisi ezberle başkasının cümleyi.
Düşünen şüpheli, soran provokatör,
Palavralara açık mikrofon ve hoparlör.

Kral çıplak derse biri, hemen susturulur,
Çıplaklık, krala değil, akla dokunur.
Taç kartondan, alkışlar seri üretim,
Vicdanlar kapalı, bol keseden türetim.

En komiği nedir kardeşim? Bunu bil.
Sahtekârlar tek başına komik değil.
Asıl mizah şaheseri, o kuru kalabalıktır.
Sahtekâra güç veren yapılan yalakalıktır.

07.01.2026
Yazan : Çetin IŞILDAK

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Usta sahtekârlar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Usta sahtekârlar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
USTA SAHTEKÂRLAR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL