Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - pitigrilli
Şair Aydın Tazegül
Şair Aydın Tazegül

ÇEKMİYOR ARTIK

Yorum

ÇEKMİYOR ARTIK

( 4 kişi )

2

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

130

Okunma

ÇEKMİYOR ARTIK


Nedir bu üzüntü, nedir bu keder,
İçimden sıkıntı, çıkmıyor artık.
Bilmemki ıstırap, benden ne ister,
Mutluluk yüzüme, bakmıyor artık.

Yanlış bilinmesin, benim sözlerim,
Dünyamda kedersiz, günü özlerim.
Çoktan beri kanla, dolmuş gözlerim,
Yaşa hasret kalmış, akmıyor artık.

Yıllardır ömrümü, yedi bu gurbet,
İnanın kendimden, ederim nefret.
Ha bire kaderim, diyor ki sabret,
Efkârı bedenim, çekmiyor artık.

Kardeş kardeşinin, düşmanı oldu,
Tazegül’üm çabuk, sarardı soldu.
Çevreme yaramaz, insanlar doldu.
Ellerim dost eli, sıkmıyor artık.

Ben Şair Aydın’ım, bu nasıl alem,
Hüzün deryasında, kırıldı kalem.
Bağrımı kavurdu, üzüntü elem.
Dertler yüreğimi, yakmıyor artık.

Şair Aydın Tazegül

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Çekmiyor artık Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çekmiyor artık şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇEKMİYOR ARTIK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
25.12.2025 00:53:18
5 puan verdi
Şiir, derin bir yorgunluk ve ruhsal tükenmişlik duygusunu etkileyici şekilde aktarıyor. “Artık… olmuyor” tekrarları, yaşanan üzüntü ve hayal kırıklığını güçlü biçimde hissettiriyor; içsel boşluk ve melankoli başarılı şekilde yansıtılmış.
Okuyunca, hem şairin yalnızlığını hem de çaresizliğini derinden hissediyorsunuz; duygular samimi ve dokunaklı bir biçimde aktarılmış.
Yüreğinize gönlünüze sağlık.
Şebnem Örs
Şebnem Örs, @sebnem-ors
24.12.2025 23:38:19
5 puan verdi
Tebrik eder
Başarılar dilerim
Şiirle kalın
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL