Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
Kederli
Kederli

Değil mi ya!

Yorum

Değil mi ya!

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1041

Okunma

Değil mi ya!

Değil mi ya!

Tavuğun tavsiyesi ırgalamaz serçeyi.
Köre asası gerek, pek iş görmez merceği.
Ne dil söyler ne kalem yazar kendi başına;
Vicdanın titriyorsa akıl bulur gerçeği.

Kederli©Almanya, 20.11.2008

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Değil mi ya! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Değil mi ya! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Değil mi ya! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ümit zeki soyuduru
ümit zeki soyuduru, @umitzekisoyuduru
21.11.2008 13:31:57
Tavuğun tavsiyesi ırgalamaz serçeyi.
Köre asası gerek, eli tutmaz merceği.
Ne dil söyler ne kalem yazar kendi başına;
Vicdanın titriyorsa aklın bulur gerçeği.



Kutluyorum güzeldi dizeleriniz.
Saygı ve selamlarımla.
cemil
cemil, @cemil
21.11.2008 10:49:38
AKIL GERÇEĞİ

Ne rüzgara eğilen buğday başağı
Ne güneşe kul ,günebakan çiçeği
Arama ha, faniden kendine rehber
Gör benliğinde, akıl denen gerçeği

Seni götürecektir kendi doğruna
Gidersen de, var git be, aklın uğruna
Batırsalar kör hançeri de bağrına
Gör, acıtmaz tenini aklın gerçeği

Gerçek sanma gösterilen her ilgiyi
Oku, okut, akılla yoğur bilgiyi
Dinle,konuş, sorgula ancak her şeyi
Yeri ise kullan, aklındaki silgiyi

Cemil YILDIZ
27.05.2008

Sevgili can aynı konuyu işleyen bir şiirimi sizinle de paylaşmak istedim. Benim dörtlüklerle anlatmaya çalıştığımı siz bir dörtlükle vermişsiniz. Kutlarım doğrusu.
sevgiyle kalın.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL