Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin. basit bir adamı dost edinmek isterseniz, methedin. (sadi)
yahya koza
yahya koza

Usandım Gönül

Yorum

Usandım Gönül

1

Yorum

11

Beğeni

0,0

Puan

403

Okunma

Usandım Gönül

Usandım elinden usandım gönül
O yâr hava atsa bana çatarsın
Vallahi elinden kamandım gönül
O yar kaşın çatsa bana çatarsın

Seyranda keyfince salınıp gezse
Bülbüle meyledip nağmeler düzse
Uzaktan uzağa göz ucu süzse
Tafra çalım satsa bana çatarsın

Türküler söyleyip vursa sazına
Dağlara vurdursa lütuftur sana
Çöllerde gezdirip sürse fizana
Derdine dert katsa bana çatarsın

Şuh bakışlarıyla yürek paklasa
Bülbülle hasbihal hatır yoklasa
Gülistan içinde gonca koklasa
Gül dikeni batsa bana çatarsın

Yetti be yaptığın söyle şaka mı
Kozaya attığın kazık zoka mı
Git konuş o yârle bırak yakamı
Sensiz bade tatsa bana çatarsın


Yahya Koza

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Usandım gönül Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Usandım gönül şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Usandım Gönül şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mehmed Şahin Kaçar
Mehmed Şahin Kaçar, @mehmed-sahin-kacar
21.7.2025 11:32:33
Sağlam dizeler
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL