(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
"MATEMATİK TÜRKÇE"yse şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
"MATEMATİK TÜRKÇE"yse şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Ozan, farklıdır hocam. Ozan, halk ezgilerini veya kendi bestelerini ve yöresel kültürünü çalıp söyleyerek gelecek kuşaklara aktaran kişi demektir. Nazım Hikmet şair, Aşık Veysel ozandır....
Yunus Emre, hem şair hem de mutasavvıftır. Tasavvuf inançlarını benimseyip kendini Tanrı’ya ve Tanrısal hikmete vermiş bir değerimizdir.Ki yedi yüz yıldır bu topraklarda kalbimizdedir.Kısacası ozan değildir. Ayrıca Farsça ve Arapça bildiğine göre medrese eğitimi de almıştır.TDK'na gelince pek inandığım söylenemez. Çünkü sürekli kural değiştiren, hiç bir şey üretmeyen bir kurumdur. Bu ülkede neredeyse Türkçe tabela bulunmayacak.... Saygılar efendim.
Ozan farklı değildir hocahanım... Şairin halkı eliti olmaz. Her biri kendi telinden çalar. Dinleyeni olur, yada olmaz. Yunus Emre ile Nazım Hikmet arasında ne fark var? Her ikisi de şair. İçerikleri farklı. Ayrıca TDK Sözlüğü 10. Baskısının 1527. sayfasında ozan'ı yaygın tanımdan sonra;" 2. Şiir yazan kimse, şair" olarak anlamlandırmıştır. Bu husus şiirimde de belirtilmiştir. Faturayı bana çıkarmayın lütfen. Duygulandırıcı değil, düşündürücü şiir yazmak amacıyla, (=) işaretini kullandım, makaleymiş gibi bakınız atfı yaptım. Şiirin yeniliği şeklindeydi.
Nazım Hikmet şair, Aşık Veysel ozandır....