Kişilik, kendi öz düşmanını kendi öz yuvasında barındırır. bergson
NOTER ONAYLI RÜYA
NOTER ONAYLI RÜYA

BENİ OKUT SEN HEMEN

Yorum

BENİ OKUT SEN HEMEN

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1126

Okunma

BENİ OKUT SEN HEMEN




BENİ OKUT SEN HEMEN
YURT BEKÇİSİ ÖĞRETMEN

Okutun öğretmenim
Bana elini uzat
Tükense bitmeyenim
Olayım senle rahat

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

N’ olur okut hep yazdır
Anlatın hece hece
Cehaleti sen ezdir
Hem gündüz hem de gece

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

Ol benim arkadaşım
Önem ver bellet bellet
Sona ersin göz yaşım
Hemen koş canı dillet

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

Öğret öğret başa baş
Sun bana heyecanı
Yukarıya kalksın baş
Harcasana canını

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

Bırakma ellerimi
Bilgileri kapayım
Sen saydır illerimi
Güzellikler yapayım

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

Dik gözüme gözünü
Ruhuma sevgi boşalt
Esirgeme sözünü
Seninle bulayım tat

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

Söyletirsen sen söylet
Esenlik verin bize
Konuştur hem de melet
Teşekkürler az size

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

Senle olayım önce
Bakışın bakışımdır
Akıl başa gelince
O verdiğin aşımdır

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

Duy sesi sen arkadaş
Koşun kütüphaneye
Merdiveni çık yavaş
Hep uğrayın haneye

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

Hasan diyor dertleşin
Oturun sandalyeye
O bakışla mertleşin
Huzur ver Türkiye’ye

Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Beni okut sen hemen Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Beni okut sen hemen şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BENİ OKUT SEN HEMEN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ali R. DUMAN
Ali R. DUMAN, @alir-duman
5.6.2008 22:14:14
İkinci Dünya Savaşı'nda, ABD'nin tüm darbesine rağmen ve insanlıkdışı kitle imha silahlarına karşı hâlâ dik duran bir Japonya var karşımızda. Çoğumuz diyoruz, kısa bir sürede bu ülke nasıl ayağa kalktı. Çok çalışkan işçileri vardı. Evet. Çok iyi düşünen insanları vardı. Evet. Ama burada göz ardı edilen bir şey varsa Japon İmparatorluğunun o ağır şartlarda öğretmenlere verdiği imkan ve yetkidir. Her öğretmene bakan yetkisi, bakan yardımcısı maaşı veren bir Japonya. Manzara, ortada. Biz daha çözülmeye çalışılan Andolu Türk Birliği'ni sağlamlaştırıp, Atatürk'ün başlattığı hamleleri neden ilerletemiyoruz. Düşünen beyinlerimiz neden teker teker yurdu terk ediyor. İnançsa inanç bizde de var, dinse din bizde de var. Ama bizi emperyalistlerin kucağına atanlar varken, öğretmenlerine değer vermeyen bir anlayış varken birşeylerin değişmesini bekleyemeyiz. Biz Anadolu İhtilali'ni, emperyal güçlere karşı verdiysek, neden öğretmenlerimizin maaşına bile göz diken emperyalistlerin klüplerine girmek istiyoruz ki. Biz mi bu hallere düşecek olandık. Öğretmenlerimiz artık neyi, nasıl anlatacak. Her sabah çocuklarımıza kim olduğunu anımsatan Türk'ün Ülkü Andına bile kısıtlama getirilmeye çalışılırken benim öğretmenimin önüne geçim derdi çıkarılırken benim öğretmenim salim kafayla geleceği nasıl örecek sağlam bir kale gibi neslimizin beyninde.
Beni okut sen hemen
Yurt bekçisi öğretmen... Gönlünüze sağlık. Yaramız da deşildi. Bu yaralar kabuk bağlamamalı derin bir nefes alana dek.

ALİ RIZA DUMAN tarafından 6/5/2008 10:16:20 PM zamanında düzenlenmiştir.
çigdem
çigdem, @cigdem46
5.6.2008 21:01:49
"Oku"manın önemini anlatabilsem insanlarımıza hiç bir sorunumuzu kalmayacak.
Tebrikler..
asi_saevdalinka
asi_saevdalinka, @asi-saevdalinka
5.6.2008 19:53:20
ÇOK GÜZELDİ...TEBRİKLER..YURDUMUN İNSANI...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL