Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. william shakespeare
Yeşilvadi
Yeşilvadi

Terazi

Yorum

Terazi

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

925

Okunma

Terazi




Her bir yerden gelen korkunç sesler
Gümbür gümbür edende neymiş ki
Cennete varmaya vakit varmıymış
Cehennem işte orda ama sanki hep buradaymış
Günahlar boynumuzda ölü albatros kuşları
Unutulmaz onlar hiç unutturulmazmış
Dizilip köprünün başına bir bir beklemeliymiş
Geri dönüşü yok ki kardeşim olan olmuşmuş
Gaflet uykusu mu sona ermiş te gözler artık hep açıkmış
Terazinin hassaslığı ise şimdi iyice anlaşılacakmış
Gözler eller bacaklar kollar bedenler konuşacakmış
Bekleme başlamış korku da saldırmış herkes bağırmakta
Pişmanlık Eyvah Tövbe keşkeler şimdi geçerli mi
İş işten geçti artık diyen de kim.. heyhatlar hep boşa mı
Geriye dönüp bakmalı şöyle bir omuzdan arkaya arkaya
Yol belli seçim belli sonuç ta belli aslında.. şimdi sessizce beklemeli
Ağırsın ya da hafif sabır edip öğren bak…asıl seçim ise şimdi netleşti.





Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Terazi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Terazi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Terazi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
kardelen26
kardelen26, @kardelen26
17.5.2008 22:28:33
Kutluyorum şiirini, Cennet ve cehennem. seçim dünyada başlıyor imtihan yeri olan ve günahların sevapların; yazıldığı, Kiramen-katibin melekleri doğumdan ölüme kadar geçen biçilmiş ömrümüzde her noktanın dahi deftere yazıldığı bu dünya ki keşkelerin olmayacağı ebedi hayatın başlangıcı olan Makber de Girişimizde Münker nekirin sorgu ve sualinde hesapların nasıl verileceği bize bildirildiği halde gafil olan insanoğlunun canhıraş sesini, insandan başka yaratılan, Melekler,Cinler ve hayvanlar o azabın sesinden, mezardan gelen ızdırabın büyüklüğünden Yüce Rabbimize sığınırlar. Kıyamete kadar süren eza-cefa ve Sûr'a üflendiğinde gözlerimizi açtığımızda ve mezarlardan bir mantar misali çıktığımızda Mahşerde Mizan'ın kurulduğunu göreceğiz ve Seri-ül hisap... Yüce Rabbim Hesabı çabuk görendir. Cennet ve cehennem bizi bekliyecek. Eğer rabbimizin rızasıyle cennete girersek,Ebedi alemde huzur içinde sonsuza dek, Kevser şarabının tadın alıp huzur içinde 33 yaşında nasılsak cennette de öyle kalacağız. Yüce rabbim İnananları cenneti ile sevindirsin. Bu yorumun yazılmasına vesile olan güzel şiirini ve emeğini kutluyorum.

kardelen26 tarafından 5/17/2008 10:31:25 PM zamanında düzenlenmiştir.
sokak şairi
sokak şairi, @sokaksairi34
17.5.2008 21:11:25
Günahlar boynumuzda ölü albatros kuşları
Unutulmaz onlar hiç unutturulmazmış
Dizilip köprünün başına bir bir beklemeliymiş
...................................
kutlarım dökülen egzotik
dizeleri
başarılar sayfanıza
exani
exani, @exani
17.5.2008 20:48:43
Yeşil vadiye Telli oğullarını çağıralım....
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL