Zaman büyük bir öğretmendir. ne yazik ki tüm öğrencilerini öldürür.-- curt

BİLMEZLER

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1196

Okunma

BİLMEZLER

BİLMEZLER

Bağı bahçeyi görmeyenler
Kargadan başka kuş bilmezler
Gönül sırrına ermeyenler
Zorbadan başka baş bilmezler

Ete kemiğe bürünenler
İnsan sıfatlı görünenler
Zahmet olunca erinenler
Zarardan başka iş bilmezler

Yemek gezmek bütün mârifet
Hesap kitap nerde âhiret
Meymenet yok kalmamış sîret
Bahardan başka kış bilmezler

Bu dünyayı ebedi sanan
Bütün işleri yalan dolan
Sapıklığı ilimden sayan
Yorumdan başka hoş bilmezler

Dünü yok yarından habersiz
Nefsi konuşur dili sessiz
Mumya ehlinden bir kefensiz
Domuzdan başka leş bilmezler

Şeytana dost meleğe düşman
İnsan olduğuna bin pişman
Yakındır cehenneme düşmen
Oyundan başka beş bilmezler
Cengiz (SERDARI GÖNÜL)16.6.2017

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Bilmezler Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bilmezler şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİLMEZLER şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.