Bir başkasına hizmet fırsatını elinden kaçıranlar yaşamın sunacağı en doyurucu deneyimlerden birini kaçırmış olurlar. (pali metinleri)
rezzan sipahi
rezzan sipahi

gurbet

Yorum

gurbet

( 4 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

884

Okunma

gurbet

kim bilir daha kaç kış görecek bu gönül
oysa çoktan dökmüştü zaten çam ağaçlarım bile yapraklarını
çiğdem öksüzlüğün de,kardelen yalnızlığın da,
süslü buketlerin,pahalı orkidelerin arasında değersiz kaldı kır çiçeklerim
göçmen kuşlarım yuvadan uçalı çok oldu
serçelerimin boyunları bükük,yazık
ya o kelebeklerim,incitmeye korktuğum,
sahte ışığın cazibesine kapılıp siyaha döndü renkleri
uçurtmasını elinden kaçıran çocuk çaresizliğinde baka kaldım arkalarından....


meltem esmez,tozu dumana katar benim rüzgarlarım
yosun kokmaz,buram buram hasret kokar topraklarım
kar altı,dağ başı ıssızlığım
kuş uçmaz kervan geçmez benim köylerimden....




emine rezzan sipahi

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Gurbet Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gurbet şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
gurbet şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
samim eliot
samim eliot, @samimeliot
27.6.2016 13:03:33
çok güzel dizelerdi

kutlarım
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL