Bir an için, tanrı’nın gücü bende olsun isterdim, anne!” eugenie
Eğitimci
Eğitimci

Büyük Konuşma!

Yorum

Büyük Konuşma!

1

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

2864

Okunma

Büyük Konuşma!

Büyük Konuşma!

Acıya alışan acıyı duymaz
Canı pek olanlar sancıyı tınmaz
İnsanın her günü hep aynı olmaz
Büyük söz söyleme, büyük lokma ye!

Sürekli ağlayan kolay gülemez
Gülmek istese de pek beceremez
Ağlayana bakıp gülmek yüceltmez
Büyük söz söyleme, büyük lokma ye!

Acıdan acıya fark vardır elbet
Büyük acılarda mutlaka sabret
Sözün rotasını iyi hesap et
Büyük söz söyleme, büyük lokma ye!

İnsan kadri bilen pek seçicidir
Makam, şan, para pul hep geçicidir
Kahkahayla gülmen çok iticidir
Büyük söz söyleme, büyük lokma ye!

Ağlayanın malı kimseyi onmaz
Salon tülü narin, hiçbir kuş konmaz
Kuru vaatlere akiller kanmaz
Büyük söz söyleme, büyük lokma ye!

12.06.2016

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Büyük konuşma! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Büyük konuşma! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Büyük Konuşma! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Işık  Mehmetali
Işık Mehmetali, @isikmehmetali
12.6.2016 22:29:55
Anlamlı dizelerdi beğeniyle okudum...Büyük lokma ye ama büyük konuşma derler
Kalemin daim olsun usta
_____________________________Selamlar
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL