Bir insana iki türlü bilgi nasip olur : biri, başkaları tarafından verilen, diğeri ve en önemlisi ise, kendi kendine kazanılandır. -- gibbon
Ce
Cemal Berktaş
@cemalberktas

SAHTE KÜHEYLAN...

16 Nisan 2016 Cumartesi
Yorum
Şiirgram

SAHTE KÜHEYLAN...

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1156

Okunma

SAHTE KÜHEYLAN...

Çekmiş sıska bedenine;siyah takımı,
Ayağında var kara bir kundura...
Yiğit olmuş(!)bizim tel bıyıklı,
Bunu artık kim durdura!
Elinde adi toz kehribar,
Almış heralde salı günü pazardan...
Tesbihi salladıkça sallar...
Allah korusun bunu nazardan!
Fazla söze lüzum yok;
Adam olmuş bizim küheylan(!)
Dinle benim ahmak paşam
Sana Reis demiş;falan filan...
Olunsaydı süsle adam
İlk,ibne olurdu küheylan!

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sahte küheylan... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sahte küheylan... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SAHTE KÜHEYLAN... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.