Tanıtım Yazısı
İslami ilimler yanında ilm-i huruf, Yunan ilimleri ve coğrafyayı da çok iyi bildiği, özellikle de ilm-i tasavvufta derinleştiği eserlerinden anlaşılan 15. yüzyıl alimi Abdülkerim Cili, vahdet-i vücud ekolüne bağlı olarak varlığı, onun tecellilerini mertebelendirerek açıklamıştır. Bueser, varlığı mertebelendirerek zuhur edişini ele alan ilk müstakil eser olma özelliği taşır.
Varlığın bu hiyerarşik yapısı asl olarak zat-ı ilahiyenin tecellisinden, kendisinde bulunan isim ve sıfatların zuhurundan ibarettir. Zat-ı ilahiyenin isim ve sıfatlarının namütenahi olması sebebiyle, tezahürleri olan mertebeler de sonsuzdur. Ancak müellif bu sonsuz mertebeleri, imkanı altına alacak kırk mertebe ile sınırlandırabileceğini ifade eder. Bu kırk mertebe üç ana bölüme ayrılabilir:
1. Gayb Mertebeleri
2. Berzah Mertebeleri
3. Halk Mertebeleri
Yayına hazırlamış olduğumuz bu eser, Abdülkerim Cili'nin mezkur eserinde Abdülaziz Mecdi Tolun tarafından 1939-1949 yılları arasında yapılmış bir tercümesidir. Neşre hazırlanan Türkçe tercümeye, eserin Arapça aslı da ilave bir bölüm olarak eklenmiştir.
(Arka Kapak)
daha fazla
Yazar: Abdülkerim Cili
Yayınevi: Furkan Yayınları
ISBN: 799757969319
Sayfa: 128s.
Boyut:
Kapak:
Tarih: 1905
Kağıt Tipi: