Tanıtım Yazısı
Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, kalem tutma alışkanlığı kazanma, yönergeleri dinleme ve anlayabilme, el-göz koordinasyonu kurma, mekân-yön tayin etme, şekiller arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları ayırt etme, dikkat süresini arttırma gibi yönlerden çocuklarımızı geliştirmektedir. Çocuklarımız, yazının soldan sağa yazılması gerektiğini, satır bitince bir alt satıra geçilmesi gerektiğini, sayfa akışının soldan sağa ve yukarıdan aşağıya doğru olduğunu yazmaya hazırlık çalışmalarıyla öğrenmektedirler. Çocuklarımızın bu yönlerini geliştirmek amacıyla hazırladığımız kitabımızdaki etkinlikler, kolaydan zora doğru sıralanmıştır. Bunun için etkinlikler sırayla yapılmalıdır.
Ayrıca etkinlikler yapılırken aşağıdaki noktalara dikkat edilmesi faydalı olacaktır:
- Çocuklar rahat çalışabilecekleri bir masaya oturtulmalıdır.
- Çalışmalar zamana yayılmalı, her gün bir kaç sayfayı geçmemelidir.
- Çocuklar, çalışmaya hazır olduklarında öğretmen ya da veliler de onların yanında bulunmalı ve yönergeyi kısa bir şekilde açıklamalıdır.
- Öğretmen ya da anne babalar, çalışma boyunca öğrencileri gözlemlemeli ve takıldıkları yerde onlara yardımcı olmalıdır.
- Çocukların farklı gelişim özelliklerine sahip olabileceği göz önünde bulundurularak aşırı zorlama, baskı ya da çocuklar arasında bir yarışma havası oluşturmak öğrenmeyi zorlaştıracağı için bu yöndeki müdahalelerden kaçınılmalıdır.
- Çocukların gelişmelerini takip edebilmek amacıyla sayfanın bir kenarına o günün tarihinin atılması faydalı olabilir.
Çamlıca Çocuk olarak "Yazmaya Hazırlık" kitabının çocuklarımıza faydalı olmasını dileriz.
daha fazla
Yazar: Abdullah Özbek
Yayınevi: Çamlıca Basım Yayın
ISBN: 9786054421084
Sayfa: 48s.
Boyut: 29,5 X 21
Kapak:
Tarih: 2012
Kağıt Tipi: