Elinizdeki bu kitap, kalbin ve aklın sınırlarında gezinen, şiirin ritmini nesrin samimiyetiyle birleştiren denemelerden oluşuyor.
Burada, düz yazının akıcılığı içinde şiirin o yoğun, damıtılmış duygu...
O, sadece bir koku değil, bir coğrafyadır. Önce uzak, sonra yaklaştıkça keskinleşen, genzi yakan, iyotlu ve vahşi bir tuzluluk. Ne zaman ciğerlerime çeksem, tüm kıyı şehirlerinin, fırtınaların ve güneşli yaz günlerinin hikayesi zihnime doluşur.
Bu koku, özgürlüğün kokusudur. Açık bir ufuk, sonsuz bir yolculuk ve geride bırakılan her şeyin hafifliği. O, sadece suyun kokusu değil; yosunların, ıslak kumun, paslanmış gemi demirlerinin ve derinlerdeki bilinmeyenin karmaşık karışımıdır. Onu solumak, bedeni arındıran, zihni dinlendiren bir arınma ayini gibidir.
Deniz kokusu, her zaman anıları taşır. Çocukluğumdaki taşlı plajları, ilk defa tuzlu suyla tanışmanın o heyecanını, gün batımında kararan kumları getirir. Sanki burnum, geçmişime giden gizli bir kapı açar. O kokuyu aldığımda, ayaklarımın altındaki şehir asfaltı kaybolur, yerini dalgaların yumuşattığı çakıl taşlarına bırakır.
Bu koku, derin bir çağrıdır. Beni daima, ait olduğum o büyük, ritmik ve bitmeyen güce çeker. Deniz kokusu, dünyanın ne kadar büyük olduğunu, benim ne kadar küçük olduğumu, ama yine de bu büyüklüğün bir parçası olduğumu hatırlatan büyük bir fısıltıdır.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.