İnsan, alışkanlıklarının çocuğudur. ibni haldun

Güneş Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Güneş" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Güneş ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Güneş" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Güneş ile ilgili " 5315 " şiir aşağıdadır.
sensiz güneşim doğmuyor artık


öyle bir gittinki yar..!
beni benden aldında gittin

...
Devamını oku »
açmamış güneşim yağıyor dolu
kara bulut kaplı güneşin yolu
üzülme güneşim yeniden doğarsın bir gün

iki dağ arasına güneşim doğmuş

...
Devamını oku »
Sevginin, sadakatin, rahmetin resmi,
Bilmem ki; hangi isimle seslenmeliyim?

Erişmek mümkün değil mi? Sana
Yok mu? Nasibimizde hasbıhâl…

...
Devamını oku »
Nasılda umut ekersin şafkın feriyle,
Gönüller canlanır sıcaklığıyla,
Damarlarına kadar iner saflığıyla,



...
Devamını oku »
Yıllar geçmiş,
Bende her sey
Dün gibi taze.
Senin
Boyunca çocukların olmuş

...
Devamını oku »
Kelimeler boğazıma düğümlenir, dilimde anlamsız bir hece.
Kaçmak isterim koşar adımlarla, kendimden sadece,
Biliyorum son bulacak vuslatın, zaman bende tükenince.

Toz'mudur duman'mıdır, senden sonra bende kalan,

...
Devamını oku »
Sevdam aşikar benim saklamayı bilmem ben
Bülbülüm zara düştüm gül kopunca dalından
Uzatıp ellerimi koklamayı bilmem ben

Gecede sona erer ağarınca tan yeri

...
Devamını oku »
hüznüm tek
sek yalnızlığınla muhatap
ve dünyalardan kopuk
kendime ayrı bir şehir kurdum
kusursuz bir ayrılığa da geç...

...
Devamını oku »

Tevfik Fikret, Galatasaray Futbol Takımında, 1910 yılı şampiyonluk şildi ile - orta sıranın ortasında
Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılma sürecinde yetişmiş bir şairdir. Servet-i Fünun Edebiyat Topluluğu’nun lideriydi. Fikirleri, devrin aydınlarını etkilemiştir. Devrimci ve idealist kişiliği ile etkiledikleri arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal de vardır. Çağına göre ilerici düşünceleri nedeniyle yaşadığı zaman dilimini sonraki dönemlere bağlayan bir isim olmuştur. Türk edebiyatının batılılaşmasında büyük pay sahibi bir şairdir. Manzum öykü biçiminde kaleme aldığı eserlerinde aruzu başarıyla kullanıp konuşma diline yaklaştırmıştı. Türk edebiyatındaki ilk çocuk şiir kitabı Şermin’in yazarıdır. Çok başarılı bir öğretmen olan ve ömrünün sonuna kadar öğretmenlik mesleğini sürdüren Tevfik Fikret, Ocak 1909’dan itibaren bir buçuk yıl süreyle Mekteb-i Sultani’nin müdürü olarak görev yapmış ve okulun efsanevi müdürü olarak ünlenmiştir.

...
Devamını oku »
Doğunun sisli mahallelerinde
Diyarbakır’ın bağlarında
Ağrı’nın Batman’ın kuytu sokaklarında
Ayaklarında görünmez palangalarıyla.
Gözyaşları izini bıraka bıraka ilerler

...
Devamını oku »

İlk 215 216 217 218 219 220 221 222 223 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL