MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI TÜRK MİLLETİNE KUTLU OLSUYN.
kempol

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI TÜRK MİLLETİNE KUTLU OLSUYN.



Þükürler olsun ki, pek çok hain, yýkýcý ve bölücü çabalarýn olmasýna raðmen 23 NÝSAN 1920 ruhu dimdik ayaktadýr. Bu millette bu azim ve irade oldukça da ebediyete kadar yaþayacak ve vatansever aziz Türk yurttaþlarý tarafýndan coþkuyla kutlanacaktýr.

Bu yüce Türk ulusunu hain ve müstevlilerin bin bir entrika ve badirelerinden kurtaran KURTULUÞ SAVAÞI kahramanlarýna sonsuz minnet ve þükran borçluyuz. Bu gün yediðimiz ekmeði, içtiðimiz suyu, teneffüs ettiðimiz havayý o yiðit, o korkusuz ve fedakar kahramanlara borçluyuz.

O kahramanlar ki, þan – þöhret, servet, mal mülk, þahsi mutluluk ve özgürlükleri düþünmeden, dürüst, namuslu, dinamik iradeli çaðdaþ bir toplumun oluþmasý için, (ki BU TÜRK MÝLLETÝDÝR) göðüslerini hainlere, düþmanlara, kahramanca siper etti, kanlarýný akýtmaktan, canlarýný vermekten asla tereddüt etmedi, sakýnmadý, geri durmadýlar.

Bu gün; onlarýn mirasý ve emeði ile oluþan koltuklarda oturanlar, Kurumlarýn nemasýndan yararlananlar, onlarýn kurduðu devletin Milletvekili, Bakaný, Baþbakaný, devleti yönetme yetkisi olan egemenler, yetkililer, neler yapýyorlar?....

“Eskidi o anlayýþlar, geçerliliðini yitirdi o kahramanlýklar, zaten doksan beþ yýl bu millete zulüm yaptýlar, þimdi biz bunu deðiþtiriyoruz yeni Türkiye yi kuruyoruz, eski Türkiye ölmüþ bitmiþtir” diyerek Türk varlýðýný, Türk devletini, özgürlüðümüzü borçlu olduðumuz CUMHURÝYETÝMÝZÝN, kurucusu ve yaþatýcýsý olan müstesna bir insan, devlet adamý, en yüksek akýl, bilinç ve irade sahibi ATATÜRKÜMÜZÜ aþaðýlayýp, kötülüyorlar.

Oysa Milletvekilliklerini, bakanlýklarýný, devlet baþkanlýðýný, koltuklarýnda oturup mevki ve makam sahibi olduklarý beðenmedikleri o yüce meclise borçlular. Türkiye Cumhuriyetinin ulusallýðý ve üniter varlýðý o yüce meclisin varlýðý ile temsil edilmektedir. O meclisin yaptýðý yasalar sayesinde Türk halkýnýn asla sahip olmadýðý imtiyaz ve imkanlarý kullanýyorlar.

Ýnsan vicdan sahibi olmalýdýr, her þeyini borçlu olduðu halkýna milletine karþý müþfik, adil olmalý; kaderde, kývanç da, tüm keder ve sevinçlerde ayný yürek coþkularý ve anlayýþlarý içinde olmalýdýr.

Bu konuda önümüzde ATATÜRK ve onunla birlikte bu ülke ve millet için mücadele eden; mal- mülk edinme yerine her þeylerini Türk ulusuna ve onun deðerli bireylerine adamýþ örnek alacaðýmýz çok deðerli önderlerimiz vardýr.

Onlara saygýdan sevgiden kusur etmez, yürüyüp baþarýlý olduklarý yoldan Millet olarak bizlerde yürüsek, ufkumuz açýk, baþarýlarýmýz kesin ve de çok kapsamlý olacaktýr. Önemli olan bu gerçeði bilip uygulamaktýr. Bu duyarlýkta olanlar en deðerli Türk vatanseverleridir. Bu ülkeyi ve insanlarýný seven, düþünen, her þeyi hakça paylaþan, vatana hizmeti ibadet aþkýyla yerine getirenlere selam olsun Onlara minnet ve þükranlarýmýzý sunuyor, 23 NÝSAN ULUSAL Egemenlik bayramýný coþkuyla kutluyoruz,

Kemal Polat 23 Nisan 2015

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.