MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Anneme Sor; Ben Daha Çocuğum!
M Hanifi Kesik

Anneme Sor; Ben Daha Çocuğum!


anneme sor;
ben daha çocuðum!

aðýr geliyor, gidiþin..

gözlerinde unutulmuþ bir sonbahar saklý. utanýlacak konulardan konuþmak yerine susmayý seçiyorsun. bu yüzdendir belki; gece ve gündüz iç içe giriyor seninleyken.. ve aðlanmasý gereken her cümle, soðuk ve yapýþkan bir sabahý intihar ediyor!

evet, ben gözlerin kadar yaþlýyým. gözlerinden yuvarlanan kar toplarý, yanaklarýnda ellisine ve dudaklarýnda yetmiþine basýyor. yetmiþ dedikleri vakit ölüm giriyor akla.. ama ben seninleyken Allah’a inanmýyorum. Ýmaným yeis oluyor ve ibadetim sadece dudaklarýn.. sen, damlalarý tuzlu, mütemadi bir yaðmur oluyorsun!

gece, ismini saçlarýndan alýyor!

yýldýzlarý kaydýrýyorum yüzüne, aklýma geldikçe diþlerin.. sonra gökyüzü ile senin yüzün karýþýyor/yarýþýyor. ara sýra çakan þimþek, gecenin karanlýðýný parçalýyor. ve ellerin güvenli bir sýðýnak oluyor; tutup yüzüme sürüyorum.

þimþeklerin, hep saçlarýndaki aklar olduðunu düþünüyorum!

sýnýrlar aþýlmamak için var! bunun doðrusu böyle.. ve sen gülerken 38 kalibrelik gülüyorsun. ölmem için asgari sýnýrdýr bu.

sen her güldüðünde öldüðüm doðru. yanaklarýna mezar oluyorum. beni bir ömür yüzünde taþýyorsun! camide bir papaz oluyorum, seni düþünürken..

evet, seviþmenin ücreti sadece sudan ucuz.. birkaç müzik tarzý ile seviþebiliyor insan. günümüz gereði bir kaç kelime yetiyor aþký anlatmaya.. bir paket blue lark ya da muratti’de aþk gizlenilebiliyor. ve tuttuðun yerden kopuyor aþklar; eskiden daha çürük olurdu yollar!

seviþmek dudakla dudak arasýnda deðil kalple kalp arasýnda olur!

sen, dinledikçe yoran
ve huzur veren
ve heyecanlandýran
ve umutlandýran
ve... ve... ve iþte!
sen sonsuz seviþebileceðim bir rock parçasýsýn!

M. Hanifi Kesik/07.07.2012

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.