MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

m-
Bir pir-nurun ardından
m-oglu

Bir pir-nurun ardından


Ýnsanýn kirlettiði yeryüzünü ýþýkla yýkamak, nur’la yoðurmak.. için, birçok; mürseller, veliler, asfiyalar, ebdaller, mukarrabinler, alimler, sýddýklar, þahidler ve þehidler.. gelmiþ; Þeytan’dan, Þeytan’nýn çocuklarýndan, cinlerden ve þeytanlaþmýþ insanlardan.. kör nefsimizi korumak, hatalarýmýzý düzeltmek, kelimenin tam anlamýyla, YARATAN’a KUL, Resulullah’a da ümmet, nefsine amir, kendi dýþýmýzdaki diðer yaratýlmýþ cümle mahlûkata sevgi vererek, karþýlýklý iliþkide bulunmak.. üzere, bu güne kadar birçok nurani þahsiyet teþrif etmiþtir. Þimdi bu nur zevatýn, günümüzdeki en güncel olan sonuncusu ise, 1400 yýllýk sürenin son ve en büyük olaný; kendisinden sonra gelecek ve kendisinden de daha büyük hatta, peygamberlerden sonra en büyük olanýn yolunu hazýrlamak, almýþ olduðu EMANET’i de; O’na en güzel surette olgunlaþtýrýp, en mükemmel bir biçimde teslim etmek için.. insanüstü bir çaba ile gayret gösterip, bir “BÜYÜK GÖREV”i ifa etmenin endiþe ve telaþýyla yazýlmýþ bir “Xêlâk asrýný; bir ümit, bir hizmet ve bir sevgi asrýna çeviren baþarýlmýþ bir destanýn son sayfalarýný yazmaktadýr.”
Ýnsanlarýn yaptýklarý en büyük hatalardan biri de, elindeki deðerleri; bir þekilde elinde çýktýkdan sonra, ah-vah’larla farkedip, üzülmesi ve kahrolmasýdýr.
Ben aþaðýdaki þiir ile sizlere “sonradan üzülüp, kahrolmamanýz, ah çekip inlememeniz..” için, birtakým ipuçlarý sundum. Bu bilmeceyi çözüp- çözememeniz, size olan manevi nasiple yakýndan alâkalý olup; çözemezseniz veya çözüp tam anlayamazsanýz da, üzülmeyin. Çünkü her þey, bir kader ve bir nasip mes’elesidir. Vesselâm!...

BÝR PÝR-NUR’UN ARDINDAN

ÞÝÝR NO: 70 02-06-2014

Ýlâhi

Erzurum’un kal’asýndan,
Pasinler’in ovasýndan;
Korucuðun yaylasýndan.
Zuhûr etti, son bir PÝR-NUR,
Dadaþ’ýmýn mayasýndan.

Küçükken aldý TEKBÝR’i!..
RÝSALE’lerdi rehberi.
Ömrünce sýktý KEMER’i!..
Deccal’e karþý seferi,
ÜSTAD’ýnýn arkasýndan.

Dünya’ya IÞIK’lar saçdý,
Fitneden, fesaddan.. kaçdý;
Yalnýz, Þeytan’la savaþtý.
Gönüllerde þehbal açdý,
Muhammedi tayfasýndan…

Kini, sevgiyle yoðuran,
Sevgiden, Güneþ doðuran.
Gönülleri, NUR’a boðan…
Tüm dertlerimize derman,
O, Þafi’den bir armaðan.

“Çölleþen bir dünya!” buldu,
Gözyaþlarýna boðuldu;
Onu, ‘ÇINAR’la doldurdu.
KARDELEN’leri oldurdu,
Kendi gönül deryasýndan…
01-06-2014 SAAT:04:30 Konak-ÝZMÝR.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.