MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

m-
ÇOK'dan BİR'e
m-oglu

ÇOK'dan BİR'e


“YOK’tan VAR, VAR’dan BÝR, BÝR’den ÇOK; ve bir gün gelince de, bu mevcut olan ÇOK’dan, yine YOK olacak olan.. ÝNSAN!..” Hiç düþündün mü? “Ben, madem ki VAR’ým ve YAÞIYORUM, KONUÞUYOR ve DÜÞÜNÜYORUM.. ve dahi; BÝR ÇOK ÝÞ’le ve fiille ÝÞTÝGAL EDÝYORUM.. O halde; BEN, “BUNLAR ÝÇÝN MÝ VAR’ým?..” Bunlar için mi, yaratýldým?..
Aþaðýda da görüldüðü gibi, bir çok “SAYISIZ BEDEN’den meydana gelmemizin; sebebi, hikmeti, þartý, sýrrý ve sorumluluðu.. ayrýca, Ahiret’teki sonuçlarý hakkýnda ne biliyoruz?.. Size, göre biz; acaba, iç-içe geçmiþ kaç adet bedene sahibiz?!! Bu bedenleri, nasýl en rantabl bir þekilde nasýl kullanýr; çýplak gözle görür, deneylerle bilir, aklýmýzla ve fikrimizle anlar ve sonuç da farkýna varabiliriz?.. Ne dersiniz? Benim ile birlikde insaný meydana getiren bu, “BÝRLEÞÝK BEDEN”lere bir seyahat yapmak ister misiniz? Bu bedenler, önem sýrasiyle þöyle baþlar ve devam eder.
1=Fizik beden,
2=Ruh beden,
3=Nefis beden,
4=Enerji beden
5=Manyetik beden,
6=Renk beden,
7=Koku beden,
8=Astral beden,
9 Düþünce beden.. gibi.. ve daha saymadýðýmýz; bir çok iç-içe geçmiþ bedenden müteþekkil insanýn, bu muhteþem yaratýlýþý; sadece yemek, içmek, çoðalmak, zevki sefâ içinde yaþamak ve sonunda da; istese de istemese de, sadece ölmek için mi var?.. (acaba!) Ne dersiniz?
Yoksa; varlýk sebebimiz, bunlarýn dýþýnda, çok daha önemli sýrlarla, gizemlerle ve hikmetlerle dolu da; biz, bunlarýn farkýnda deðil miyiz? Eðer deðil isek; bunu engelleyen þey nedir? Bu þey’i; nasýl bilir, nasýl bulur ve nasýl çözer, nasýl öðreniriz de, bu musibetten kurtuluruz?
Önümüzdeki en büyük lütûf veya engel, “nefis beden!” ve çaresi de, bu nefsi öldürmek deðil; (ki; öldürülmesi, zaten mümkün deðil) onu eðitmek, onunla tekâmül etmek ve onu cennetleri kazanma yolunda.. bir binek, bir vesile ve bir vasýta yapmaktýr.. “Kendinden, kendine dönük olan bu kutsal sefere, var mýsýn?..
HAYDÝ... Vira BÝSMÝLLAH diyerek, beraberce kendimizi tanýma seferine çýkalým. Haydi rastgele...

--- ÝLÂHÝ---

Ç O K ‘dan, B Ý R’ e !..
Surprizsite.com - Þiir Romaný Kitabý

ÞÝÝR NO: 100 16-12-2008

Sevgi ile, saygý ile,
Varlýðýný, bile bile;
Karanlýðý, sile sile.

Dost baðýna, varalým mý?
Dostla, kucaklaþalým mý?..

Bilgi ile, görgü ile,
Kâinat’ý, göre göre;
Nefsimizi, sile sile.

Aþk od’una, yanalým mý?
Maþuk’a, kavuþalým mý?..

Yatýp kalkýp, hayýr dile,
Arada bir, zikir ile;
Ýnancýný, ver gönüle.

Bu sevgiyi, tadalým mý?
Gittikçe çoðaltalým mý?..

Ben Mürsel’im, selâm ile,
Hakk Kelâmý, diye diye;
Dön artýk, Muhammed’ine.

Þu benliði, silelim mi?..
Çok’dan bir’e, dönelim mi?

munevveroglu@hotmail.com
Mürsel Münevveroðlu Konak/ÝZMÝR.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.