MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

m-
Sana ben kırılamam ki..
m-oglu

Sana ben kırılamam ki..


Doðduðum coðrafyanýn, bana nasip olan; ekmeðini, suyunu.. harmanlayarak, ruhuma sindirdiði; edebi, huyu.. üstüme gölgesi düþen büyüklerimin; adabý, nazý.. topraðýnýn üstüme sinen þehidinin kokusu, tozunun, bana yüklediði sorumluluk gereði; yukarýdaki dini ve felsefi þiirlerin arasýna, romantik tarafýmýn ürünlerini yazmaktan, þimdiye kadar özellikle imtina ettim. Edebimden utanýp, sýkýldým.
Ancak; yemeðim tuzu, biberi misali.. yaratýlýþýn; yaþamý, ritmi gereði.. çocukluðumdan çýktýktan sonra, daha yeni yeni büyürken esen; kavak yellerinin; ýþýltýsý, ve fýsýltýsý.. ile, benim de romantik duygularým ve bunlarýn içinden, kaðýdýn üzerine dökülen.. þiirlerim oldu.
Ben de; yalnýz; et, kemik, kandan.. deðil, ürperen bir kalpten.. her öðrendiðim bir kelimeden etkilenip, geniþleyen bir gönülden, dadaþlýðýmýn ruhuma üfül-üfül üfürdüðü cesaretten ve metanetten.. etkilenerek, bazan; bulutlarýn üstünde dolaþýrken.. her þeyi tozpembe gördüðüm zamanlar ve bunlarýn kâðýt üstüne akseden izdüþümleri de oldu. Fakat; bunlarý, yukarýda okuduðunuz dini ve þiirlerin manevi atmosferi içine eklemek; o atmosferi soluklayanlara irtifa kaybettirecek olmasýndan dolayý, þimdiye kadar yazmaktan sarf-ý nazar ettim.
Ancak; kambersiz, düðün olmaz denir ya; içinde romantik bir þiir bulunmayan kitap da, þiir kitabý olmaz.(denemez) Ben de, bu kitap ile sýnýrlý olan son þiirimi yazmadan sadece; romantizmime bir örnek ve bu þiir kitabýna bir çeþni olsun diye, bu kitaba; kendi milattan öncemin, kendi tarihimin derinliklerinden gelen bir adet de, romantik þiirimi ekliyorum ve þimdiye kadar uhrevi havayý soluklayanlardan da peþinen özür diliyorum.
ÞARKI SÖZÜ
surprizsite.com sunar
SANA BEN KIRILAMAM KÝ

ÞÝÝR NO: 199 18-02-2010

Özün, sözün; güler yüzün,
Gül cemâlin, tatlý sözün;
Umman kadar, derin gözün,
Sana, ben, kýrýlamam ki...

Selvi dalý, fidan boylum,
Kimden gelmiþ, senin huyun,
Bakmakla olmuyor doyum,
Sana, ben, kýrýlamam ki...

Katmer gül olsan bahçemde,
Taþýsam seni, sinemde;
Þikâyet edip demem de,
Sana, ;ben, kýrýlamam ki...
ADANA. 1982.
Bu þiirin tüm haklarý Mürsel Münevveroðlu’na aittir.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.