MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Mezarlıktan Onun Perde Çekili Pencerelerine
erkan gerenlik

Mezarlıktan Onun Perde Çekili Pencerelerine




Poyraz: Ben sevdiðini býrakýp gidecek adam mýyým ihtiyar? Ben kadere razý olacak adam mýyým?

Ýhtiyar: Deðilsin yeðenim lakin elinden ne gelir ki?

Poyraz: O yüz defa gitsin, bin defa git desin. O doðmamýþ çocuklarýmýza isim bile koymuþtu. Kaç gün oldu ayrýlalý; yýllar gibi geldi, beni dilim dilim parçalayýp da geçti.

Ýhtiyar: Senin iþin olmaz bir iþtir bundan sonra yeðenim.

Poyraz: Allah isterse olmaz bir iþ yoktur ihtiyar.

Ýhtiyar: Dönülmesi mümkünsüz yollara atmýþsýnýz ama kendinizi.

Poyraz: Vakti zamanýnda bana verdiði sözler hatýrýndadýr biliyorum. O benim doðacak çocuklarýmýn anasýdýr. Ben hep bekliycem ihtiyar. Hayatýmý sildim, önümdeki yarýný hiç düþünmez oldum. Yiðit adamýn sevmeyeni çoktur ihtiyar, bizim de sevmeyenimiz çoktur. Lakin hiç aldýrmýyorum. Ne zamanki o gitti ciðerimden vurulmuþa döndüm. Günler geçti, aylar geçti ne unutabiliyorum ne vazgeçebiliyorum ne de bu duruma dayanabiliyorum. Bana bi hal oldu, içime bi ateþ düþtü söndüremiyorum. Ben onu burda hep bekliycem. Baþkasýna gelin de verseler onu bir gün ben gene burda olucam. Kavlimiz böyle deðildi. Üstümüzde bi karýþ toprak bitse de birbirimizi bekliycektik. En son konuþtuðumuz gün boynu bükük gözü yaþlýydý. Bu iþte kendi rýzasý var mýydý? Doðruyu demedi bana. Ben yenmiycek sözleri onun için yedim. Bana kalbinden gelenleri demeliydi. O laflar o son söylediði laflar onun aðzýnýn laflarý mýydý? Yüreði de ayný mýydý? Ben çok acý görmüþüm ihtiyar lakin en dayanýlmazý bu oldu. Belimi büktü, ocaðýmý söndürdü. Artýk onun karþýsýna hiç çýkmýycam ama burdan hiç biyere de gitmiycem. Allah onu mesut eylesin, onun acýsýný göstermesin bana.

Ýhtiyar: Ýyisin hassýn da böyle yaþanamz yeðenim daha çok gençsin.

Poyraz: Dünya bi baþka olmuþ ihtiyar. Sözüne güvenilir kimse kalmamýþ. Bana tutamýycam sözler vermiþim dedi. Bizim vaktimiz geçmiþ, dalýmýz kurumuþ dedi. Doðru mu dedi yalan mý dedi bilemedim.

Ýhtiyar: Kýsmet.

Poyraz: Bu kýsmet deðil ihtiyar. Bu kahpe bi oyundur. Keþke askerliði býrakýp hiç gelmeseydim. Onu hiç görmeseydim. Oralarda ölseydim.

Ýhtiyar: Yiðit adam hemencecik ölüme sýðýnýr mý yeðenim?

Poyraz: Ne yapýyým ihtiyar? Ben o kadar yokluða, fakirliðe, acýya, olmaz iþlere, yenmez laflara onu düþlüyerek dayandým katlandým ihtiyar. Gün olur biz de eller gibi yuva sahibi oluruz dediydik. Susmam, kaybolmam lazým ihtiyar. Yoksa insan içinde rezil olurum, dayanamam kaçýrýrým onu kötü olurum.

Ýhtiyar: Zorbalýk sen gibisine yaraþmaz doðru. Allah’tan ümit kesilmez yeðenim.

Poyraz: Gün gene sabah oldu ihtiyar. O kimindi kimin olacak? Artýk kaybolmak zamanýdýr ihtiyar. Her þeyi içime atýp kaybolma zamanýdýr. Kara baðrýmýza vuracak taþlarý arama zamanýdýr. Biz kötü bi oyuna geldik ihtiyar. Bizi onun ablasý kötü bi oyuna getirdi. Bizi kötü yaptýlar.

Ýhtiyar: Yazgýdan baþkasý olmaz yeðenim. Yüreðine taþ basacaksýn çaresiz.

Poyraz: Acý dindirecek taþ var mý ki?

Ýhtiyar: Bulunur yeðenim.

Poyraz: Bulunmaz ihtiyar bulunmaz. Ciðeri parça parça bi adam yaþar mý? Yaþamaz. Onun ablasý kýyafeti kadar müslüman olsaydý sevenlerin arasýna girmezdi.

Ýhtiyar: O da belki de kendince kardeþine iyilik etmek istemiþtir yeðenim.

Poyraz: Essahtan müslüman olsaydý, essahtan kardeþini düþünmüþ olsaydý kardeþinin gönlünün olduðu evlenme hayali kurduðu adamý kötülemezdi, aramýza girmezdi. Çekilirdi aradan. Kýzýn beynini yýkamazdý, onu evden kovduracam diye tehdit etmezdi. Bizi þeytan oyununa getirdiler. Bizi birbirimize düþman ettiler. Þimdi o beni görse düþmanýna bakar gibi bakar benden. Biri benden bahsetse en baþta o kötüler o karalar beni. Her gün her gece dua ediyorum Allah’a zamaný geriye alsýn diye.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.