MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ZULMÜN KIRBACINI KIR ARTIK
kempol

ZULMÜN KIRBACINI KIR ARTIK



Zulmün kýrbacý hep ellerindedir þeytan ruhlu baðnaz korkaklarýn. Yiðitlik, akýl ve cesaret gereklidir korkaklarýn ellerindeki zulüm kýrbacýný kýrmak için.
“Devletin malý deniz, yemeyenler domuz” söylemini hep çýnlatýrlar kulaklarýnda, sefil ve cahil insanlarýn, daha fazla korksun, ürksünler diye, Çatýrdama nedeni bundandýr o güzelim turkuaz kubbelerin.

Korkuyu sermaye yapmýþ, cehalete sýmsýký sarýlmýþ, kendini ölüm uykularýna mahkum etmiþçesine kozasýna saklanan, emsalsiz ipeðini egemen yobaza ikram eden ipek böceklerinden bahsetme bana. Bilmem kaç bin yýl daha doðmadan beklemek ve ölmek derler buna.

Býrak SOKRAT saflýðýný! bize dön! Bize bak! Ondan bize ne… kana – kana içsin o zehrini egemenlerin önünde… ve kirli ellerinden, sergilesin korkularýný , belki keyiflendirip güldürür faþist egemenleri o naif ve korkak adamýn þovlarý.

Ýki kutuplu bir kýrbaçtýr yaþam; bir ucunda zulüm diðer ucunda adalet, hangisi aðýrlýðýný koyarsa sahibi olur kýrbacýn cesaret ve adalet aðýr basmalý, sahibi olmalýdýr kýrbacýn adaletle þakýrdamak için suratýnda zalimin.

Ne demektir baðnaz egemen için? Hiç bir þey ifade etmez sabi- sübyanlýk, kadýnlýk – kýzlýk, her fýrsatta vurulup yerlere serilen dürüstlük-mertlik, adalet ve insanlýk; keyfince çiðnenir, “hak-hukuk, adalette neymiþ” diyerek;

Adamlar açýkça söylemediler mi!.. “Demokrasi bizim amacýmýz deðil aracýmýzdýr, atlama tahtamýzdýr” demediler mi! dediler el hak, doðru söylediler…bu günde:
” görüyorsunuz iþte her fýrsatta önümüzü kesiyor, karþýmýza dikiliyor, kuvvetler ayrýlýðý” deyip, sultanlýklarýný ilan etmek istiyorlar.

Özü, sözü, amaçlarý budur adamlarýn, haklarýný yemeyelim doðru söylediler!...

Biz ne yapmalýyýz, sen ona bak; Iþýðý, hak-hukuk ve adaleti, özgürlüðü bulmak için daðýn arkasýný dolaþmaya kalkarsak, koca daðýn soðuk gölgesinde buz kesip, donmayý göze almak da var.

Kemal Polat 18 Aralýk2012



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.