MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Yanılgıdır İntihar
serkan deniz kurt

Yanılgıdır İntihar





Her insan kiralýk katildir
kendini öldürmek için
kendini kiralayan

Aynalar yalan mý söyledi bize? Gördüðümüzü sandýðýmýz biz deðil miydik? Bu yaþama haksýzlýk yaparak kirleten biz deðil miydik? Sonra soyduk karanlýk bir gecede intiharý. Tabancanýn namlusuna verilen mermi, düþürülen horoz, kesilen bilek, boþlukta sallanan ip, kapýnýn altýndan sýzan gaz ve ilaç kutularý… Her intihar aynýydý. Ölümle yaþam ayný kaldýrýmda yürürken biz her ölümü farklý sanýrdýk. Ölüm hep aynýydý.
Ýkinci el ayrýlýk yaþanýrdý.
Sahte kimlikle otel odasýnda son verilen yaþamlar. Neden korkuyorsak öyle intihar etmeyi istedik, kan tutardý ama aldýrmayýp bileðimizi kestik, yükseklik korkumuz vardý, boþluða býraktýk bedenimizi; sýzan gaz, kesilen bilek, sallanan bir halat, ilaç kutularý, düþürülen horoz, ne kadarýný öldürebiliriz içimizdekilerin? Herkes intihar ettiðini sanýr, yanýlýr; çünkü yanýlgýdýr intihar. Kendi yasalarý vardýr karanlýðýn. Yaþam intiharla ayný yoldadýr. Ýntihar korkmaktýr yaþamaktan, aklýmýz kalýr geride, ikinci el bir intihar bekler ter içinde.
Herkes intihar ettiðini sanýr, yanýlýr; intihar bir kadýnda saklýdýr, intihar doðduðun andýr intihar gözlerime veda eder gibi baktýðýn andýr…




Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.