MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Keşke bir sigara içecek kadar daha vaktimiz olsaydı....
KaNKayBı

Keşke bir sigara içecek kadar daha vaktimiz olsaydı....



En son bir sigara daha yaktýðýmý hatýrlýyorum.
Konuþmamýþtýk aslýnda daha, tanýþmamýþtýk bile;
Hiç nefes almamýþ gibi çýktým bir solukta merdivenleri,orda olduðunun farkýnda bile deðildim aslýnda.
Çok yüksek olmasýný istemiþtim, ne düþündüðümün bi önemi yoktu ama yinede en üst kata ulaþtýðýmda daha yüksekte olmayý umuyor gibiydi zihnim.Karma karýþýk alýntýlar hatýrlýyordu hafýzam kiremitler üstünde yürürken.Yanýmda olmamasýna raðmen, benden hep bir adým önde yürüyen bir hayalet.Tanrým kimdi o?Yakýnlarýmda bi yerde beni izliyor gibiydi sürekli tanýmadýðým bir çift göz.
En uca ulaþmýþtým sonunda,hayallerimin ve hayatýmýn son basamaklarý gibiydi güneþten solmuþ kiremitler. Kimseyi beklemiyordum yanýmda. Aþaðýdaki insanlarý izlerken, bir sigara yaktým.Dumanýnda kaybolmuþ süretler izledim dakikalarca,kimdi onlar, neredelerdi?Son bir kez gökyüzünde yerdeðiþtiren bulutlarý izledim.
Taki, omzumda bir elin sýcaklýðýný hissedene kadar.
Yavaþça yanýma oturdu, tanýmýyoruk birbirimizi aslýnda ama kokusu gerçekten tanýdýk geliyordu. Konuþmuyorduk, sadece düþünüyorduk beraber.Bir sigara uzattým...Terettüt etmeden almak için uzandýðýnda, parmak uçlarýnda yaþamýn sýcaklýðýný tekrar hissettim.Umutsuzdum nasýl olsa, ona anlatmanýnda bi faydasý yoktu.Yüzünü görmek için saçlarýna dokundum..
Siyah uzun saçlarýnýn altýndan, beyaz teni gözüktü. Yüzünü bana çevirdi...
Simsiyah uzun kirpikleri vardý, kýrmýzý geniþ dudaklarý, siyah küçük gözleri ve belirgin elmacýk kemikleri. Gözlerimi kaçýrdým, elimi tuttu ve kendi kalbimin üzerine koydu, olamaz....
Hala yaþýyorum, tüm gücüyle çýrpýnýyor yüreðim.Ayaða kalktým, oturduðu yerden masumca bana baktý olacaklarý anlamýþ gibi yavaþça doðruldu,yanýma iyice sokulup yanaðýmda dudaklarýnýn izlerini býraktý..
Gözlerine bakýyordum.Elimi býrakýp yavaþça göðsüme yaslandý, ellerini belime doladý.Saçlarýný kokladým sonra boþluða býraktýk kendimizi.Hiç tanýmýyorken birbirmizi, boþlukta sevdamýzý fýsýldýyorduk.
Tanrým kimdi o?
Keþke bir sigara içecek kadar daha vaktimiz olsaydý... .. ..........


00.30
15.09.2o11

Burhan Karaca


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.