Kapalý kapýlar evim kimsesiz Ýçimi daðlayan ateþ nar kaldý Ne yana bakarsam sevimsiz sessiz Neþenin yerinde figan zar kaldý
Kanadýmý kýrdý felek uçamam Tatlý suyum zehir oldu içemem Sýrdaþým yok sýrlarýmý açamam Bahçem viran derlenecek bar kaldý
Ýþlemiyor tarla topraðým taþým Yoktur ocaðýmda piþiren aþým Her köþesi oldu artýk gözyaþým Ne ana ne baba ne de yar kaldý
Her yan viran oldu çiçeðim gülüm Kederden aðzýmda piþiyor dilim Yýktý Rahmani’yi ayrýlýk ölüm Ziyarete ancak bir mezar kaldý ………………………………….. Kuçenli Rahmani-2- …………………………………….. 1925 yýlýnda Artvin Ýli’nin, Þavþat ilçesi’nýn Kuçen (þimdiki adý Kocabey) köyünde doðdu. Asýl adý Abdullah Aslan’dýr. Aþýklýk geleneðinin yaygýn olarak yaþandýðý bir aileden gelmektedir. Dedesi Aþýk Recai’dir. Þiire ve aþýklýk geleneðine küçük yaþlarda ilgi duymaya baþladý.
Ýlkokulu köyünde ve Þavþat’ta okudu. Ortaokulu Ardahan’da, liseyi Kars’ta tamamladý. Daha sonra Erzurum Öðretmen Okulunu bitirerek 1981 yýlýna dek çeþitli yerlerde öðretmenlik yaptý.
Ýlkokul son sýnýfta verilen ödevi þiir olarak yapan Rahmani, öðretmeninin övgüsüyle iyice þiir yazmaya yöneldi. Ýlkokulu bitirdiði yýllarda aþýk olduðu kýzýn baþkasýyla evlendirilmesi de þiirle yoðunlaþmasýna ayrý bir neden oldu.
Köyüne gelip giden aþýklarý dinleyerek bilgisini pekiþtirdi. Þiirlerinde hemen her konuyu iþleyen Rahmani, bu mahlasý þiire baþladýðý ilk yýllardan itibaren kullanmaktadýr.
Rahmani’nin yaþamý ve þiirlerine iliþkin bir araþtýrma, Hayrettin Tokdemir tarafýndan »Kocabeyli Rahmani« (1998) adýyla yayýmlandý.