MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SAFER AYI İÇİN ÖNLEMLER
merol

SAFER AYI İÇİN ÖNLEMLER



Merhaba Arkadaþlar,
Þu an Safer ayýnýn içinde bulunuyoruz.Allah rýzasý için bunu size hatýrlatmak istedim.
Aþaðýdaki bilgileri de size hatýrlatmamý umarým ukalalýk olarak deðerlendirmezsiniz..Tek gayem Allah’ýn rýzasýný kazanmaktýr vesselam.
Mustafa EROL


BELALARIN 1. KAT SEMAYA ÝNDÝÐÝ AY"SAFER AYI"

(Efendimiz SAV bu ayda ölüm hastalýðýna tutulmuþtur)
Safer ayýnda Levhi Mahfuz’dan birinci kat semaya 320.000 bela inmektedir. Bu belalar ve kazalar sene içine yayýlmaktadýr. Bir dahaki safer ayýna kadar bu 320.000 beladan birinin size isabet etmesinden korunmak isterseniz, aþaðýda tarif edilen namazlarý kýlýnýz, tesbihatlarý yapýnýz. Aile efradýnýza ve çevrenize de tavsiye ediniz. Bu namazlarý kýlanlarýn, bir dahaki sene ayný güne kadar (üzerine kat’i yazýlmýþ yani ALLAH’ýn Teâlâ’nýn C.C., senin üzerinde gerçekleþmesine kesin hüküm verdiði kazalar müstesna) kazalardan korunacaðý rivayeti vardýr.
Safer ayýnýn ilk ve son çarþamba gününün gecesinde, yani salý gecesi kýlýnacak namazdýr;
(ÝSLÂM’da gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perþembe Günü akþam ezaný okunduðunda giriyor)
1 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi
2 Rekât : Fatiha’dan Sonda; 5 Ýhlâs Sûresi
3 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi
4 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi

Safer ayýnýn ilk ve son çarþamba günü, öðlen ve ikindi namazý arasýnda kýlýnacak namazdýr;
1 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 11 Ýhlâs Sûresi
2 Rekât : Fatiha’dan Sonda; 11 Ýhlâs Sûresi
Bu namazdan sonra 100 kere "Yâ dâfia’l-belâyâ, idfâ anna’l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü’r-Râhimin, inneke alâ külli þey’in kadir" okunmalý ve dua edilmelidir.

Yine Korunmak için;
Ayet-el Kûrsi:
Evden çýkarken ve eve girerken Ayet-el Kûrsi okunmalýdýr: Evden çýkarken okuyan her iþinde muvaffak olur ve hayýrlý iþleri baþarýr. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasýndaki iþlerin hayýrlý olur ve fakirliðin önlenir. Bir kimse evinden çýkarken Ayet-el Kûrsi’yi okursa, Hakk Teâlâ yetmiþ Meleðe emreder, o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiðfar ederler.
Evden çýkarken üç kere: "BÝSMÝLLAHÝ HASBÝYALLAHÝ LAÝLAHE ÝLLA HÛ ALEYHÝ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBÝL ARÞÝL AZÝYM" söylenmelidir.
Safer ayýnda her gün mutlaka 100 kere "LA HÂVLE VELÂ KUVVETE ÝLLA BÝLLAHÝL ALÝYYÝL AZÝYM" denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeþit bela, musibet kaldýrýlýr.
Ayrýca yine safer ayýnda (ve her zaman) her gün mutlaka günde 100 kere salâvat getirmek lazýmdýr. salâvat çok bela ve musibetleri çevirir, dünya ve Ahirette kurtuluþuna sebep olur. En EFDÂL Salâvat’ý Þerife: "ELLAHÜMME sâlli âla seyyidina Muhammedin ve ve âla âlihi ve sahbihi efdâle salevatike ve adade me’lumatike ve bârik ve sellim"
ALLAH’u Teâlâ’yý devamlý zikretmek lazýmdýr. Zira ALLAH’u Teâlâ’yý zikretmek en büyük ibadettir, belalarý musibetleri çevirir. En efdal zikir "LA ÝLAHE ÝLLALLAH" dýr.
Enes bin Mâlik’e RA Peygamberimizin SAV öðrettiði çok tesirli bir dua:
Bu duayý sabah (mümkünse güneþ doðmadan) 3 kere ve akþam güneþ battýktan hemen sonra okuyan, korkmaya tek layýk olan yalnýz ALLAH’tan C.C. korksun . Baþta zalim devlet baþkaný , þeytan, cin ve insanlarýn þerrinden, büyü ve efsunlardan hiçbiri ALLAH’ýn C.C. izniyle hiçbir þekilde zarar veremez. Hz Osman’dan RA bildirildiðine göre ani belalardanda korunur. Ayrýca Zehir verilse tesir etmez ALLAH’ýn izniyle(hergün okumak lazýmdýr):
"Bismillahillezi Lâ Yedurrü meâs mihi þey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.