MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ha
Canım Kızım, Meğer Sanaymış Yolculuğum...
hakan.kocaoglu

Canım Kızım, Meğer Sanaymış Yolculuğum...


Caným kýzým…
Nimet’im…

Bugün karar verdim…
Sadece senin için nefes almaya devam edeceðim.
Anladým ki,
Bir tek sen karþýlýksýz sevebilirsin beni. Benim seni seveceðim gibi.
Ne varsa bildiðim sana hepsini öðreteceðim.
“Neler mi?” diyorsun,
Anlatayým…

Her korkan kaçmaz ama her kaçan korkaktýr.
Korkmayacaksýn!
Küçükken düþmekten korkmayarak, yürümeyi öðreneceksin.
Büyüyünce kaybetmekten korkmayarak, kazanmayý öðreneceksin.
…ve her zaman,
Sevmekten korkmayarak, sevilmeyi öðreneceksin.

Seveceksin!
Sevgiyi hak etmediðin, sevmeyi kabullenirsen yumuþayacaðýn, güçsüzleþeceðin duygusuna kapýlmayacaksýn. Unutma ki, tek akýlcý davranýþ sevgidir.
Baþkalarýnýn hayatlarýnda gördüklerinle, duyduklarýnla, sana söylenenlerle sevdiklerini kýyaslamayacaksýn! Kalbinde hissettiðin ve onlara güvendiðin kadar inanacaksýn.
Kötüyü yaþayarak, iyinin; yokluðu yaþayarak, varlýðýn; hastalýðý yaþayarak, saðlýðýn; kaybetmeyi yaþayarak, kýymet bilmenin ne demek olduðunu anlayacaksýn. Bunu anlarken yaþadýklarýný deðerlendirip, bundan sonra ne istediðini bileceksin. Maddi mi, manevi mi? Para mý, sevgi mi?
Doðru sonuca ulaþmak için kendine doðru sorular sorman gerekir.
Unutma ki; yanlýþ olan cevaplar deðil, sorularýn kendisidir!

Okuyacaksýn!
Zorluklarýn ve hayatla mücadelenin panzehiri eðitimdir, kalemindir. En iyi okullarda okuyamasan bile, okuduðun yerde en iyi olmak için çabalayacaksýn. Bunu yaparken; baþarýnýn, insanlara hizmet etmeye adanmýþ ve dünyaya deðer katmak adýna yaþanan bir hayatýn yan ürünü olarak istem dýþý sana akacaðýný bilmelisin.

Sevdiklerine güveneceksin!
Sevdiklerinin “hayat mücadelesini” deðerlendirmen ve onlara güvenmen için; nerede, hangi iþleri yaptýðýnýn listesini bilmen gerekmez. Tek baþýna çýktýðý yolda; azmi, gayreti, hýrsý ve cesaretiyle, baþladýðý nokta ile þu an bulunduðu yer arasýndaki farký gözetmen yeter. Arada bir uçurum görebiliyorsan, bu elleri cebinde çýkýlmadýðýný gösterir. Öyle ki, bu durum onlara olan sevgini ve saygýný geliþtirmek yerine, zamanýný onlarýn zayýflýklarýna odaklanarak harcamaman gerektiðinin kanýtýdýr.

Sevdiklerine güvenmek istiyorsan þunu aklýndan çýkarma caným kýzým..!
Buðday ekerek, domates biçemeyeceðin gibi; þüphe ve endiþe ekerek de, güven biçemezsin. Ýlginçtir ki, Sanskritçe’de “cenaze” kelimesinin harfleri, “endiþe” kelimesine çok benzer. Arasýndaki tek fark, birinin “ölüyü”, diðerinin “yaþamý” yakmasýdýr..!

Hayatta her alanda bir çok baþarýsýzlýðýn, aslýnda devam edildiðinde baþarýyla sonuçlanabilecekken, yarým býrakýlmasýndan kaynaklandýðýný bilmelisin. Hiçbir iþini ve sevdiðini yarý yolda býrakmamalýsýn.
Seveceðine inandýðýn insaný “Seni ben istedim” diyerek elde edebilir ve eðer “çýkarsýzsa” o, sevgisinin tadýna varabilirsin de... Ama asla, tutamayacaðýn sözler verip ardýndan verdiðin sözleri, yeminleri umursamazca unutmamalýsýn. Gideceksen bile,” senden sadece ihanet edersen ayrýlýrým” sözüne ihanet edip gitmemelisin. “Seni seviyorum” dediðinin, henüz sahip olamadýklarýný, verdiðin sözleri yalanlarcasýna, adaletsizce, sýrf sýkýldýðýn için, hançer gibi kullanýp, ona sarýlýrken sýrtýna saplamamalýsýn. O an bile hançerlediðinin gözleri sevgiyle bakabilir. Utanýr kalýrsýn ve seni seven, kaçarken ki ayak izlerini yere deðil, kendi kalbine basýlýr gibi hisseder.

“Eðer”ler, “Çünkü”ler gibi “koþullu sevgi” ile ne sev ne de sevil kýzým… Babanýn onaylamayacaðý þeyleri yapsan da sevileceðin gibi, en asil sevgiyle, “Raðmen”lerle sevmeli ve sevilmelisin.

Cesur olmalýsýn!
Þunu bil ki, bir kahraman, sadece birkaç dakika daha cesur olan sýradan bir insandýr. Hayatýnda doðru insan olduðuna inandýðýn kiþiyle, doðru yerde birlikteysen, cesurca risk almaktan korkma! Doðru zaman mutlaka gelecektir. Hayatýný süreceðin zaman dilimi 24 saatlik bir güne benzer. Doðru ve gerçek bir sevgiyi yaþamaksa, durmuþ bir saate… Eðer þansýn varsa, ikinci kez yaþayabilirsin!

Herkesin baþkasý olmaya çalýþtýðý, ”lütfen deðiþme” diyenlerin bile deðiþtiði þu dünyada, sen dürüstçe kendin olma cesaretini göstermelisin.

Ýnsanlarý yargýlamak istiyorsan, onlara zaman vermeli ve sonuçlarýna bakarak yargýlamalýsýn. Zihnini yöneten baþkalarý deðil, sen olmalýsýn.

Öyle dürüst, çýkarsýz ve güvenilir olup sevmelisin ki, seni býrakmak için henüz sahip olamadýklarýný kullanmaktan baþka kaçýþ yolu býrakmamalýsýn.

Sevdiklerinle iliþkilerinde, en iyi savunmanýn saldýrý olmadýðýný, yok olmamak için yok etmek gerekmediðini ve kendini de yargýlamayý bilmelisin.

Gerçek mutluluðun doðru kararlarla, doðru kararlarýn deneyimle ve deneyimlerin yanlýþ kararlarla meydana geldiðini unutma. Dolayýsýyla, yanlýþ yapmaktan deðil, yanlýþlarýndan ders almamaktan korkmalýsýn.

Acele kararlar almaktan kaçýnmalý-ormancýya kýzýp ormaný yakmamalý- ayný þekilde, seninle iletiþim kurup, ne düþündüðünü öðrenmek isteyene bir mesajý esirgememelisin.

Özel günlerinde ne kadar kýrgýn olsan da sevdiklerinle, sana verilen deðerin altýnda hissettirme onlarý kendilerine. En azýndan mesajýnda…

…Ve gün gelip evleneceksin kýzým.
Ortak deðerlerinizin olduðu, sorunlarýnýzý ertelemeden, apaçýk konuþabildiðiniz, önyargýlara kapýlmadan, soru sorarak bilgiye ulaþmanýn en etkili yöntem olduðunu kavradýðýnýz, her biriniz birer cümleden ibaretken, birlikte þiir olduðunuz, saygý ve sevgi dolu bir yuva temenni ediyorum sana…
Ama þunu asla unutma!
Severek evlendiðin adamýn kadýný,
Evlenerek seveceðin adamýn karýsý, olacaksýn.
Ýkisi arasýndaki fark, harflerden öte derin bir anlam içerir aslýnda. Ama harflerden de çýkarabilmek mümkündür bu durumu. “s” harfini telaffuz ederken dilin öne doðru uzar. Çýkan ses itibariyle de, yýlansýdýr zaten. “d” harfini telaffuz ederken ise, dilin bir an damaðýna yapýþýr. Güzel bir yemeðin damakta býrakacaðý lezzet gibi… Hep ararsýn!
Tercih senin kýzým…

Hayatta her þeye raðmen, affetmesini bilmeli ve kin gütmemelisin kýzým. Çünkü affetmek, yaþamaya devam etmektir. Onlarla ya da onlarsýz…

Sana bunca þeyi anlatmam için, sana doðru yürümem gerektiðini biliyorum. Ýçimden bir ses, bana gülümsediðini söylüyor.

Merak etme kýzým…
Yumuk yumuk ellerini tutabilmek uðruna, ekmeðini kaleminden, kaleminden çýkaramazsa taþtan çýkaracak kadar yürekli bir baban olacak senin…
Sevgi,þefkat ve umut dolu bir baba…
Asma suratýný bir baþýnayým diye buralarda…
Geçmiþte de yalnýzdým ama çok þey baþardým,
Bugün sana kavuþmak için mi baþaramayacaðým?!

Ferah tut içini…

Allah;
Onuruyla hayata direnenin,
Çýkarsýzca sevmesini bilenin,
Verdiði sözleri tutanýn, tutacaðý sözleri verenin,
Çalýþanýn, sabredenin ve O’na inananýn
Yanýndadýr…
Yakýn bir zamanda terk edip bu þehri,
Nerede olduðunu bilmediðim bir kentte bulacaðým seni…

Zamaný gelince seni kucaðýma alýp,
Hayata yeniden doðmak üzere,
Hoþçakal caným kýzým,
Hoþçakal…
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.