MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Çocuksu Hayaller
mhrcck

Çocuksu Hayaller


Neden düzümüzü terse çevirip Pabuçlarýmýzý ters giymeyiz, Baþýmýzý bacaklarýmýzýn arasýna alýp, Baþ aþaðý tersimize bakmayýz. Burnumuzu kolumuza, Göz yaþýmýzý yumuk ellerimize silmeyiz, Biz de olmayaný diðer çocuklar da görüp, Bende isterim diye aðlamayýz. Büyüdük güya, oysa çok þey kaybettik.
................ - Çocukluðumuz da geçmiþ günlerimizi hatýrlayýnca, . Paranýn ne demek olduðunu iyi ki bilmiyormuþuz diyorum. Para ve þöhretin nedemek olduðunu, Deðeri bilinmediðin de ne menem þey olduðunu, . Düzenin hileyi þer üzerine kurulduðunu, Mataryel uðruna insanlýðýmýzýn unutturulduðunu, Bu nedenle geç de olsa anladýk. Dejenerasyona uðrayýp deðiþtirildiðimizi. Hayat bize bu gün kikirli dünyamýzýn, O günlerde ki çocukluk dünyamýza benzemediðini öðretti. ................ - Büyüdük de ne oldu, Keþke çocuk kalabilseydik, . O günlerde olduðu gibi, Baþýmýzý bacaklarýmýzýn arasýna alýp, Temiz dünyamýza baþaþaðý bakabilseydik. -Bakamayýz geriye dönüþümüz imkansýz. Bir perdelik oyundu sanki, Perde kapandý oyun bitti. Bugünün çocuklarýn önlerinde kimine göre, Yaþanacak nice mutlu, mutsuz yýllarý, Olursa eðer yaþlanma haklarý var, Biz yaþamýþlarýn harcayacaklarý ne onlarca yýllarý, Ne de geriye dönme hakkýmýz, Olsa olsa anýlarýmýzla yüzleþme hakkýmýz var.
............ - Belli mi olur, bakarsýnýz balýk kavaða çýkar, Zaman tüneli çocukluðumuza, Alýr ter temiz sorunsuz dünyamýza götürür. - Götürmese de yaþ almýþ olan bizleri, ummadýðýmýz anda rüyamýz da, Çocukluðumuza götürür. Uyanýnca tatlý bir andý deriz, Baþýmýzý saða sola sallarýz. Yeniden görmeyi tebessümle hayal ederiz. 230622 mcicek
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.