MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

m-
AL BAYRAK
m-oglu

AL BAYRAK


Bayrak; siyasi ve kültürel deðerler, ýrki ve dini kökler, ilmi ve fikri beraberlikler, ticari ve sanayide logo olan semboller.. için, bir ilke veya ülkü etrafýnda birleþen, insanlarýn ortak bir semboldür. Fakat o sembol; asla her yere asýlmaz. O’nu tuvalete asmak, nasýl ki onu sembol yapanlara bir hakaret anlamýna gelir ise.. camide, hutbe okumak için ayrýlmýþ, Hz. Muhammed (s.a.v.)in sembolik makamý olan “MÝNBER”e asmak da; dini siyasileþtirdiði ve yalnýz devlet de olmasý gereken laikliði alaþaðý ettiði için.. o makamýn, sembolik sahibi, dini (Ýslâm’ý) getiren ve bu makamdan teblið ve insanlarý irþad eden.. Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)e, manevi makamý olmasý cihetiyle hakarettir. (Dolayýsiyle de, Allah (C.C.)a da, isyandýr.)
Taþ, yerinde aðýr olduðu gibi, bayrak (veya, LOGO)da en uygun bir yere asýlýrsa.. aðýrdýr. Anlamlýdýr, deðerlidir ve semboldür.. Bayrak sembolüne bakanlarýn, o’nu, (ucuz kafatasý milliyetçiliði yapmak için) kendi kafasýna ve de siyasi çýkarýna göre, her istediði zaman ve her istediði YER’e asanlar, bundan da (imalatçýlarý hariç) dünyevi kazanç ve menfaat saðlayanlar.. iyi bilmelilerdir ki; “Her þey, zýttýný tetikler…” Bayrak ile ucuz milliyetçilik yapanlar ise, defalarca görülmüþtür ki; sadece, bu ucuz milliyetçiliðe karþý olan diðer ucuz ve zýt milliyetçilik fikirlerini ve düþüncelerini tetiklemekten ve günah defterlerini doldurmaktan baþka bir gayeye hizmet etmezler. Bu konudaki hadis-i þerifler, oldukça aðýr ithamlara gebedir. Tabii ki, hadislerin anlamýný idrak edebilenler için…
O bayraðý bilerek istismar edip, onu yanlýþ yere asan kiþi veya zümrelerden baþka; BAYRAKLAR; ASILDIKLARI YER (GÖNLER)E göre, farklý farklý; anlâm ve mânâ kazanýr. Ýzmir’de bazý camilerin hem de, mimberlerinin üstelik de; mimberin en tepesine Þanlý “AL BAYRAK” asýlmasý gibi. Ancak; Ýzmir’de camilerin minberlerine bayrak asanlardan, Mahþer günü, en azýndan ben kendi adýma; Resulullah (s.a.v.)ýn huzurunda, yakalarýna yapýþýp; bazý çýkarlarý için(!) “dini siyasete kurban ve alet eden bu zalimlerden davacý olacaðým.” (ÝnþaAllah) Cami içinde, bayrak asacak sanki yer mi kalmadý da; bayraðý götürüp de, Resulullahýn makamý olan mimberin en tepesine astýnýz?
Ayni zamanda, namaz sýrasýnda, elimde olmadan ve gayri ihtiyari olarak; gözüm bayraða her takýldýðýnda; namazý unutup da, hayalen; Ýstiklal savaþýndan, Yemen’e.. kadar, gidip gelmelerimdeki gayri ihtiyari olarak namazdan gafil olduðum zamanlarýn ve namazdan gafil olmam dolayýsiyle de iþlediðim günahlarýn hesabýný da, yine; o bayraðý caminin içinde gözümün önü olan mimbere asýp da, istemeden bu gaflete düþmeme ve günah iþlememe sebep olanlardan da; Allah’ýn ve Resulullah’ýn huzurunda, ayrýca bir hesap daha soracaðým.
Bana, elbette ki; “bayrak düþmaný” diyecek, “kraldan çok kralcýlarýn da, çýkacaðýný biliyorum ve onlara diyorum ki; Allah’tan korkunuz, Resulullah’tan utanmanýz, hassas bir gönül teraziniz; fizik ve metafizik ilminiz, Kur’an ve sünnete göre imanýnýz ve Ýslâm’a göre de bir vicdanýnýz olsun.” Bayrak konusunda, benim düþüncemi merak edenler içinse; gerçek, aþaðýdaki þiirdeki gibidir....
NOT: Diðer bayrak þiirlerimi de fýrsat buldukça yayýnlayacaðým.

A L - B A Y R A K

ÞÝÝR NO :73 *** 03-12-2008

Hakiki bir bayraða, al rengini veren.. KAN’dýr,
Bayraðý, bayrak yapan; uðrunda geçen.. ZAMAN’dýr.
Bir bayraðý, üstünde taþýyan; yer’dir.. MEKÂN’dýr,
Bayrak dalgalansýn diye, uðruna ölen.. CAN’dýr;
Bir þalý ve bir direði al bayrak yapan.. KAN’dýr...

O bayrak, dalgalanmazsa; bütün ülke DUMAN’dýr,
O; dalgalanýp, coþtukça; mutlu olan, VATAN’dýr.
O’nu dalgalandýran mehmetçik, KAHRAMAN’dýr,
O; bayraðýn dalgalandýðý burçlar, ÞAFAKLAR’dýr;
Burçlardan, þalýna aksedense.. YILDIZ ve AY’dýr...

Al bayraða; sevgiyle bakmak, ZÝKÝR ve DUA’dýr,
O bayraktan, ayrý kalmak; bu Dünya’da, CÜDÂ’dýr.
O’na; kötü niyet, kem gözle görmek, BEYHUDA’dýr,
Çünkü; O’nu dimdik tutan, nice ÞÜHEDA vardýr;
Bayraðý, bayrak yapan.. uðruna, dökülen.. KAN’dýr!..
18-07-2007 * SAAT:10:10 * Konak-ÝZMÝR.
Mürsel Münevveroðlu (munevveroglu@hotmail.com)
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.