MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Zamanın Azlığı
İlkay Coşkun

Zamanın Azlığı


Zamanýn Azlýðý

zamanýn azlýðýnda su gibi çaðýn insaný hep dert üzerine yandý. nasýl ki anakronik algýlar silindir ettiyse maziyi, kendisini de hep ihmal edendir. bu rafine edilmiþ konsantre doðasý kavgayý bulana kadardýr. semptomlarda eðreti duran elemleri zerk edip kendine, süspanse fikirlerle savrulandýr. felaketlerle yol ne meþakkatlere kaldý söyle. savaþlarca deþilen dünya iyileþmez uzunca bir zaman böyle. canlý avurtlarýný þiþirip hep bir günah keçisi aramak büyük bir hüsnü zandýr efendim.

dört baþý mamuru geçtik, sýrtý pek karný tok yakalamak asýl derken kirleniyor- dünya suyu, havayý kusuyor öyle. gül tarhlarý azaldýkça kýsaldý. insan bu "tahtlarýný yitirmiþ krallar" * gibi ortada kala kalacak. dert gibi bir ders ilk önce diplerine erecek. kimine uçurum kenarý kimine zirveler verilecek mümkünattayken. kanlý kumaþlardan takým elbiseler mi çýkaracak baklayý aðzýndan bu söz sonuçta kendisiyle kalabilmenin paydaþý olacak. aðrý baþýný almýþ büyüyor kalbi yanýbaþýnda tekleyecek efendim.

zamanýn künhüne vakýf olmak varken, azgýn bir hoyratlýkla kalakalmýþ nefs kuyruðundan hýz almak kimin icadý. bu tezlikte ayný þey mi yeldiðimiz? asr vaktine ulaþma arzusu tamam, susup sesi daha da kýsmalýyýz. bu kadar serzeniþ de vakit cimriliði yapýlabilir mi dedik. yüreðin dayanacaðý kadar yaþanacaktýr nasýl olsa ruhun melali ve histerik duygular kadar kaybedeceðimiz bu ayak baðý kader göz bebeðimiz. mezarlýklar þehir dýþýndayken kulaklarda ölüm, çok azalmýþ yanýnýzda fýsýldayan nefes efendim.

* Baudelaire

Ýlkay Coþkun
15.10.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.