MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Zamanın Kaskatı Hâline Müptela
İlkay Coşkun

Zamanın Kaskatı Hâline Müptela


Zamanýn Kaskatý Hâline Müptela

kuyu
bilmem kaç türlü yüzü var zamanýn. turþu satan bir benzi de taþýr, gülücüklere boðulan bebekleri de. can pazarlarýnda alýmlaþýp vadelerle borçlanýlandýr. sýzýlarca dövülüp kemiklerce çarpa çarpa gelendir. müptela olmuþ muharrikin gibi daim kaçýrdýðý. bu mahzunluk çok anlamlý geliyor belki tabloya ama rezillik bu, eþek kulaklý midas gibi ders veriyor hayata haberiniz ola. meðer ne müþkül iþmiþ yaþamak böyle prangalý ha bire oyalanýcýlarla vakit öldürmek. sadece biz bize dünyevi ligde oynayýp eli baðlý salmaya yetmiyor zamaný.

yük
herkes Eyüp peygamber deðil ki her bir nara duyulmalýk yayýlýyor çevreye. yalnýzlýklara kanca henüz vurulmamýþken bir ah oturur bin vah yekiniliyor. yükümüz kelebek aðýrlýðý deðil sonuçta. canhavli zikirþinaslarý toplayýp baþýna hangi isteklere ortak olunuyor belli deðil. eyvan ve arasta arasýnda bir lale devri bekleniyor belki kim bilir. on sekiz bin alemi yol bellese insan kendi teranesinden milim kaymýyor. istikamet üç boyut, altý cihetle sýnýrdaþlýðý neyse ki var hayatýn ama baðnazlýðýna hiç kimseyi laf ettirmiyor, ah inanmalýk asýl bu zamanda lazým.

emanet
taþýdýðýmýz canýn mutlak sahibi Allah bize emanetini vermiþken ah küçük hokkabazlýklarýmýz, kulaktan kulaða çeþni yalan adaklýðýmýz. soðuk söz duymuþluðumuz yanýnda kýrýlan umut ülkesi hayal yaþadýðýmýzý kim söylemiþ? “iþgal edilen zaman kiþisel bir tarihtir ve kutsaldýr” * resen el konulmuþ cebri bir adým, hep çolpa kalacak fark ne kadar yazýk, uzaða gidilse de uzamayacak henüz gerçekliðinden. þimdi böyle fellik fellik aradýðýmýz kýratlara binmek bu olsa gerek. tutunamadýk kim bilir ama en azýndan ellerimizi býrakmayýp barikat olur yanaþýrýz belki.

* Sinan Ayhan

Ýlkay Coþkun
22.10.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.