MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Sefer/i Zaman
İlkay Coşkun

Sefer/i Zaman


Sefer/i Zaman

Ders

her gün uyanmak yeni kehanetlerle ve kanaat körleþmesi hastalýðýna tutulmuþken insan- yüreðinde mülteci yaralarý taþýmasý kolay deðil. dumaný üstünde, geceden kalma sabahçý mahmurluðu üzerinde yol almasý teçhizatla kolay deðil. herkesin yasýnýn özünde bu dünya can yakýp savaþ/kan ve dövüþken olmuþuz sonuçta. filmlerdeki replikler gibi hep bir aðýz sakýzý sözcüklerin arkasýndan baðýrýp asker tempolu uygun bir marþla avunmuþluk. yýkýntýlardan sonra elindekilerle kalakalmýþlýk. insanýn þaþýrmasý ne çok serseri mayýn, umarsýzlýðý ve efeliði yanýnda oyun.

Oyun

oyun bilmiþin takýntýsý olamaz, her gördüðünü çöðünçek görür nasýlsa. balkondan balkona konuþmak gibi ortak eder her bir sese. yüzünde sayýsýzca bakýþý durmadan taþýyandýr. aðzýna her sözü bulaþtýrma, her kilidi açma derdine düþüp birilerine Musa, birilerine Firavun gözüken ya da seyyar bir oyun gibi oynanmaya hazýrdýr. asra yemin bir hýrsla her dem sýr biriktireceðinin ve sýr tutacaðýnýn sorumluluðunu taþýrken pýhtýlaþmýþ bir sesle kalakalmýþtýr. yola koyulacak meþakkati görmek gerek, buysa anlattýklarý istikamet asýl gerçek bu yol.

Yol

canýna yandýðýmýn dünyasý vicdanen hislendirse de, bütün isimleri süpürüyor gerçeðine. yaþanýlacak ürküntü ve sýzý tözü neyse ki ömür bu seferi doðuruyor. biriken her bir mazi boynuna yük d/oluyor irin toplayan bir yara ile eþdeðer. hep bir çýtayý yükseltme çabasýyla sayýklarken bu kadar mahlukat güdüleriyle ve nefsiyle mi hareket ediyor? bunlar hep keyfi gýcýr, kaþýntý zamanlarýn bir eseri. bilinen buysa sýradan bir ömür, ipekyolu kadar uzayan dünya düz deðil yuvarlak dedikleri. yolboyu eksikleri ve yarýmlarý tamamlandýðý sefer/i asr vaktine eriþtir ilahî.

Ýlkay Coþkun
07.10.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.