MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Anadolu'da Zaman
İlkay Coşkun

Anadolu'da Zaman


Anadolu’da Zaman

kanayýp bütün aðýtlarda anne oluyor anadolu. iyileþemeyen bir yarada baba. arkadaþ oyunlarýnda çocuk sesi duyuluyor. hangi coðrafya tamir ediliyor bak yine, çok býçak keskin duruyor. aðýr yaþam sancýsýndan omuzlara düþen aðýrlýk yorarken bedenleri, boynu muskalý çocuklar büyüyüp serpilecek. pusattan yük, geç olgunlaþmýþ dünyada yine defaten üzülecek. su deðdiðinde ýrmak, güneþ deðdiðinde fotosentez yurdu oluyor. yenilen ayazlar unutulurken en yakýnýndan vurulacaklar uyansalar gayri. ah! hangi coðrafyada yaþanýlan gerçek anadoluluk, yâre benzemiþlik mus’af huzuru bu olsa gerek.

bu kadar karanlýðý sýrtýnda taþýdýktan sonra gün olup þafak doðacak, gözlerine umut ekilip masivaya ziya olacak. yürekleri soðutan ýrmak olacak. kurtuluþa yol verip aksýn doludizgin, erken kalkan kuvvet bulup dönmesin gerisin geri. ocaklar daha gür tütüp yaný baþýnda oba olsun, boy olsun, kýr atlarýn mahmuzunda hakanlar bulunsun. lahuti sesle çýnlayan göksema, bozkýrlarýn tüfengini kuþanýyor yine yeniden. bir yürekten diðerine yeni þývgýnlar büyüyüp kocaman bir güvercin oluyor. çocuklar gibi kuþ uçuruyor. vatanýn asil cevheri özünde ebabil oluyor. acemi ruhu her ne kadar hikayelerle yorsa da bir taraftan yeni çað düzenine gün doðuyor.

asýrlar süren akýncýlýðýmýz hiç geçmeyecek. taze dursun gayretler, süvarilerine avlak bulunacak elbet. düþmanýn nereden vuracaðý belli deðilken, muhacir ve coðrafya alýnyazýmýzla birlikte olacak. "kün tuð olsun, bolgýl, kök kurýkan" * amin, güneþ yurdunda kervan konaklatanlara. börtecine ulumalarý batýya revan olacak elbet. mülteci zamanlar yaný baþýmýzda konaklarken, uyudu uyandý eþik dibimizde kaç nesil uyanacak. gözlerde kuruyup yüreklerdeki giryeler öyle böyle kime devir olacak. bu geçici dünya sürgününde hangi millet ayakta kalýp hangi medeniyet sürgün yiyecek belli deðil. yollar kolay yürünmüyor bu meydanda bilinecek bu kadar çok boynu bükük çocuk varken dünyamýzda medet bu çað insanýna merhamet.

* Oðuz Kaðan duasý

Ýlkay Coþkun
28.09.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.