MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Zamanı Okumak
İlkay Coşkun

Zamanı Okumak


Zamaný Okumak

hissetme

elvan dünyasýnda insan çarþý pazar gezeleyip hisse toplayandýr. her efkârýn aðlayaný salya sümük bir taraftan. meðer ne çok müþkül iþmiþ imkândan çok vicdan meselesi olan hayatýn gerçeðinde duyumsamak. her bir yürek birbirine mülhemdir, sahteye yol veren bir yanýlsama yanýnda. vicahen bir tercih asýl aranýlan olacaktýr. her bani, güttüðü yozun huyunu bilecektir sonuçta, dünya insanýnýn daha þümullü bir hayat arandýðý bundan kelli, inkiþafý ve en vecizi öznel çeliþkiler yumaðýnda hep kendisi olacaktýr.

idrak

kim kimi hikâyet edecek belli deðil þu hayatta. mezbelelikte de olsa saraylarda da olsa insan nasýl hissederse öyle yaþayacaktýr. atmayýnan dökmeyinen karakter oluþmuyor elbet vicdan terazisi asýl olan kemâlâtýn sabýrla yol almasý. yanýnda istikamet dýþý sürü hep bilindiði gibi kayýplarda olacaktýr. had bilmezlik vetiresi içinde sükut-u hayal bir vakýadýr hayatýn lümpeninden ihyasýna kadar. paylaþýmcý sorumluluklardan serkeþliðe kadar bilinen gerçekler ayrý ayrý yeryüzü doðuracak, at gibi koþup yelelerinden rüzgâr toplayacak.

felsefe

hayat her zaman doðrusal deðildir. davranýþ biçiminde þekillenen ömür de feodal ruh dahi böyledir. yaþamýn içinden süzülen tarih doðrularýn elbette ki büyük bir kýymeti harbiyesi vardýr. bilinç terzileri boþuna dikmez çuhalarý bedenlere uydurarak. "sefere çýkýnýz; sýhhate erer, ganimet bulursunuz"* arayýþlarý derin ve velut bakýþ açýlarý hep yol gösteren ve yeni yollar buldurandýr. arifane bildiren ve gördüren iþte sezdik iþte yaþadýk dünyasýný. serazat bir dünya deðil insaný müstaðnileþtiren, diyalektiðe yol kendi kabiliyetincedir sonuçta.

* Kýrk Kutsi Hadis

Ýlkay COÞKUN
22.09.2021

Gökmavi Dergisi
sayý 28, Nisan 2022
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.