MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BUDA BENİM FELSEFEM
Atac28

BUDA BENİM FELSEFEM



BUDA BENÝM FELSEFEM
Bir fýkra ile önemli bir konuya þahsým adýna bir bakýþ açýsý kazandýrmak istiyorum.
Tabii ki bu kadar önemli bir konuda benim söyleyeceðim sözün ne önemi olabilir.
Amma olsun her insan ayrý bir âlem her akýl ayrý bir üretim merkezi her gönül farklý bir ilgi rüzgârýnýn dalgalandýrdýðý bir ummandýr. Otellerin olmadýðý kahve bu günkü hali ile bulunmadýðý insanlarýn han dedikleri ortamlarda konakladýðý dostlarý ile buluþtuðu önemli meselelerini görüþtüðü bir zamanda Hanýn birine yine eski tabiri ile kelli felli bu günkü tabiri ile elit görünüþlü birkaç kiþi gelir bir masaya otururlar. Hancýya sipariþlerini verdikten sonra hararetli bir tartýþma baþlar öyle ki, hancý bu kalabalýk gurubun kavganýn eþiðine geldiðini ve kavga sonucu hanýnýn ve diðer müþterilerinin zarar görecekleri endiþesi ile bunlarýn aralarýndaki tartýþmanýn sebebini öðrenmek üzere konuþmalara kulak kabartýr fakat pek anlam veremez. Aralarýnda at kelimesi diþ kelimesi ve bazý rakamlarýn ifade edildiðini duyar ama bir türlü anlam veremez ve yaklaþýr korka korka beyler nedir bunca hararetle ile üzerinde tartýþtýðýnýz konu der aralarýndan biri sen anlamazsýn iþine bak deyince ama kardeþim çevreyi rahatsýz ediyorsunuz. Söyleyin bizde anlayalým sizi bunca hararetli bir tartýþmaya götüren sebebi diye ýsrar edince tartýþmacýlardan birisi, biz bahçedeki atýn kaç tane diþi olduðu üzerinde tahminler geliþtirip onun üzerine tartýþýyoruz. Deyince Hancý þaþkýn bir þekilde be kardeþim bunca þamata patýrtý tartýþma bunun için mi? Siz burada at orada biriniz kalkýp ta saysa ya, Sizde hiç mi akýl yok diye birde istihzayý basýnca orada bulunanlar kýzgýn bir þekilde sert bakýþlar ile adama öfkelerini belli ettikten sonra aralarýndan birisi sen iþine bak sen ne anlarsýn be kardeþim biz FELSEFE YAPIYORUZ.
Evet, onlar felsefe yapýyorlar, Ýnsanlýðýn saadet ve mutluluðuna hizmet etmeyenler insanlar arasýnda sevgi ve kardeþlik baðlarýný kurmayanlar Ýnsan denilen mahlûkun yaratýlýþ sebeplerini araþtýrýp yaratýlýþ amaçlarý doðrultusunda yaþamalarýna yardýmcý olmayanlar Ýçinde sonsuzluk hasreti kalbinde cennet özlemi gözünde ebediyet isteði olan insanlýða ebedi âlemden müjdeler sunmayanlarý ATIN DÝÞLERÝNÝN KAÇ OLDUÐU TARTIÞMASINDAN FARKLI BÝR ÞEY YAPTIKLARINI SANMIYORUM. Eðer insan hayat ve dünya onlarýn iddia ettiklerinden ibaret olsaydý! Dünya bir esir kampý tüm canlýlar özellikle Ýnsanlar karýn tokluðuna aðýr iþlerde çalýþtýrýlan mahkûmlardan baþka ne olabilirdi, yine onlarýn hayata bakýþ açýsý gerçek olmuþ olsa,Hayat sonu SIFIR olan dramatik bir sahne oyunundan baþka nedir ki.Ve yine özellikle materyalist felsefecilerin iddialarý doðru olsa dünya yarý açýk bir ceza evi canlýlar yine özellikle insan ÝDAM EMRÝ VERÝLMÝÞ, ÝNFAZ GÜNÜNÜ BEKLEYEN BÝR MAHKÛMDAN BAÞKA BÝR MAHÝYET ÝFADE EDEBÝLÝRMÝ?Evet, dostlar ruhu kabul etmeyen tanýmayan ve tanýmakta istemeyen bir ekolün onun fonksiyonlarý hakkýnda söz söyleme hakký var mý?
Ýnsaný insan yapan ruhsal yeteneklerimi? Yoksa fiziki bedensel organ veya uzuvlarýmý?
Yetenek ve fonksiyonlar ruhsalýmdýr bedensel midir?
Yetenekler bedensel olmadýðýna göre! Ruh ýslah ve terbiye edilmeden problemleri çözülmeden terbiye edilebilir mi? Sanýyorum bu sorularýn cevaplarý herkes için ifade farkýnýn dýþýnda mana ve mahiyet olarak çok ta farklý deðildir. Sorularý dikkatinize arz edip cevaplarý zatý âlilerinize býrakýyorum.
Kim ne cevap verir ise versin fakat sakýn hayat üzerine, insan ve insan hayatý üzerine FELSEFE YAPMASIN. At orada diþlerini saymak tahminlerden hareketle yapýlan tartýþma sonuçlarýndan daha net ve daha doðrudur. Aslýnda doðrularýn TARTIÞILMAYA ÝHTÝYACI YOKTUR. DOÐRULARI TARTIÞANLAR YANLIÞLARINI DOÐRU DÝYE TAKDÝM ETME ÇABASI ÝÇÝNDE OLANLARDIR.
Bunlar benim düþünce ve görüþlerim. Her zaman dediðim gibi herkes kabul etmek zorunda deðil. Hatta hiç dikkate almaya deðmez diyenlerde çýkabilir. Bunu da saygý ile karþýlarým. Çünkü yazýmýn baþýnda da belirttiðim gibi her insan ayrý bir âlem. Her akýl farklý bir fabrika her gönül farklý yönden esen rüzgârlara açýk bir deniz gibidir. Elbette farklý düþünecek elbette farklý ifadeler kullanacak.
Amma önemli olan düþünce ve ifadelerinde samimi olmak.
Ne kendisini ne baþkasýný aldatma çabasý içinde olmamak. Felsefeyi batýlý antik filozof ve çaðdaþ düþünürlerinin tez ve söylemlerini ezberlemekten ibaret zan neden deðerli felsefecilerimiz yazdýklarýmý felsefe ile baðdaþtýrmayýp beni aforoz bile etseler ne yapalým FELSEFE KÝMSENÝN TEKELÝNDE DEÐÝL YA HERKESÝN BÝR FELSEFESÝ VAR.
BUDA BENÝM FELSEFEM:
Bülten ATAÇ
Strateji Geliþtirme, Güvenlik & Adli Biliþim Uzmaný.


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.