MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

MEKTUP
Teyyar DUMLU

MEKTUP


MEKTUP
Mavi renkli kalemle yazmak istedim. Dilerim ve isterim kelimelerim göðün mavi geniþliðini, derinliðini size…
Sýkýþtýrýp kalbime sizi düþünüyorum, hissediyorum, büyüyorsunuz an bean. Yanýnýzda olmak süreklilik kazandýrýyor yaþamýma, coþuyor hislerim.
Siz…
Olmasaydýnýz boðulur giderdim yahut izin verirdim hayatýn o (!) aðýr boyunduruðun beni boðmasýna.
Vay canýna!
Ne de iyi olmuþ yüreðimin size vurulmasý; yalan deðil çok mutluyum.
Sizi ilk gördüðümde inanýn derin bir uçurumun baþýndaydým ve atlamaya hazýrdým.
Aldýnýz beni oradan/oralardan,
Topladým kendimi sonradan.
Orta kalýnlýktaki urganý (celledýmý) sakladýðým yerden aldým, attým çöp tenekesine; ummadýðým bir cesaretle kurtarmýþtýnýz beni o cellattan. (Beni o cellattan kurtardýnýz.)
Teþekkür ederim size.
Borçlandým size bir hayattý hayat tadýnda.
Býraktým o gün yaným/yöremdeki çirkinlikleri..
Umursamýyorum artýk.
Siz doldurunuz yaþam/yaþamak için boþalan yanýmý.
Farklý baktým.
Farklý konuþtum.
Eyvallah!
Sonra mý?
Sonra sizinle ayný mekanda olmak, ayný havayý teneffüs etmek, ayný kazanýn/demliðin çayýný içmek… Ýçeri girdiðinizde ayaða kalmak; uzatsanýz – parmak uclarýna da razýyým ya – ellerinizi tutmak, öpmek..
Böyle bir özlemle beklemek sizi ne güzel.
Hay Allah! Yaþýmý düþünüyorum da..
“Mutluluk, mutluluk “ diyorum bunun adýna, yeniden tatmak, yaþamak o yüce duyguyu. Yaþamak, keþfetmek yeniden o heyecaný/heyecanlanmayý.
Kýskanýyorum.
Böyle bir heyecaný hissetmenizi istemiyorum baþkalarýna, o duygu bana kalsýn istiyorum.
Çok mu bencilim?
Olsun. Güzel bir þey bu.
Hem,
Bana ne benim yaþýmdan,
Bana ne sizin yaþýnýzdan..
Sadece sizin varlýðýnýz beni yaþama/yaþamaya zorluyor.
Hem,
Belli bir yaþý olsaydý sevmenin, sevilmenin,
Belli bir yaþý olsaydý “birlikteliðin” kavram olmaktan pratikte deðersizleþir, kaybolur giderdi.
Tanrý bu konuda beni, size borçlu kýldý; yaþamýmýn o dakikasýndan sonra sizin bana (!) verdiðiniz “yeniden yaþama isteðiyle” dolu dolu borçlandým size.
Teþekkür ederim.
Karþýlýðýný nasýl öderim? Zor. Ancak hep yanýnýzda/ yakýnýnýzda/yakýnlarýnýzda, bulunduðunuz mekanda bulunmaya/olmaya, ayrýlmamaya çalýþtým/çalýþýyorum.
O gün,
Sizi ilk gördüðüm gün,
Yani beni öteki dünyaya gitmekten alýkoyduðunuz gün, - o saat- güzelliðinizi avuçlarýmýn arasýna aldým, kendime saklamaya, tüketmemeye, soldurmamaya çalýþýyorum.
Öneminiz bundan dolay sýnýrsýz benim için lütfen inanýn.
Büyük bir deðiþiklik oldunuz bana, yaþamýma… Bir isim koyamýyorum buna. Kýsaca ben bir tutsak... olan ben hiç bir þekilde bir beklenti içinde olmadan sizi seyretmeye, sevmeye, varlýðýnýzla var olmaya devam edeceðim/yaþýyacaðým.
Yüreðimin ve de beynimin algýladýðý soyut bir hayata hapsedecek kadar seviyorum sizi. Somut olansa benim her þekilde size aþikâr olan durumum.
Her sabah,
Her sabah soluk soluða sizi görmek, sizin duru, olaðan halinizdir beni sizi görmeye, pencereden geliþinizi beklemeye zorluyor. “Günaydýn” sizin için kullandýðým adeta altýndan parlatýlmýþ bir kelime, günden güne; bu güne dek parlayan.
Maalesef ki size olan aþkým yüreðimi ele geçirmiþ, sürekli size bakmaktan, sizi takip etmekten alýkoyamýyorum kendimi, bu beni mutlu ediyor.
…………………………………………..
Hatýrlamak acý çekmekse çoðu zaman, yýllar sonra sizi –hep- hatýrýmdaki tazeliðiyle düþünürsem, acýlar çeksem bile bu benim için muthiþ bir zevk olur, inanýn.
Çoðu geceler uzandýðým kanapede, oturduðum koltukta, yatakta uzar gider düþüncelerim sizden yana. Sonra son iki nokta diye devamýný yazarým: Ben geçmiþim, siz geleceksiniz. Sonra bitiyor sizinle ilgili..
Biliyorsunuzdur muhakkak mekânlara boþluk-doluluk görünümünü veren eþyalar deðil insanlardýr. Benim bulunduðum mekânlarda varsan/varsanýz doludur, dopdoludur; geride kalan(lar) görünmüyor gözüme, varlýklarý hiçtir benim için.
Benim sizi düþüncemde tutabildiðim kadar sizde beni tutabilseniz –umarým- daha iyi anlardýnýz beni.
Bir de yüreðim var, tabii. Unutmayýn ikiye bölünmüþ. Keþke iki yüreðim olsaydý. Biri muhakkak sizin için çarpardý, kesin ve garantili. Diðeri ise kanýmý ponpalarken bile o yüreðim yine sizin için çarpacaktý, eminim. Aksilik bu ya var olan o bir tek kalbimde büyük bölümüyle sizin için çarpma telaþýnda. Diðer küçük bölümü zorluyor beni yaþatmaya. Durup dururken çarpmasý, çarpýntýsý, vücudumun deðersizleþmesi de ondandýr bilesiniz.
Kalýcý olarak girdiniz hayatýma. Ne çok görmek istediklerim ne çokta unutmak istediklerim varmýþ oysa. Siz hayatýmdaki en kalýcý, derin iz býrakan.. ve sonrasýnda devam edecek – bunda sonraki hayatýmda da- koca bir yaným ezik, arýzalý olacak. Biliyorum, farkýndayým. Bilesiniz.
Benim için,
Zamanýn akýþýný dünyanýn dönüþü deðil, sizi hangi sýklýkla görüyor/görebiliyorsam belirliyor.
Bulunduðumuz mekânlarda size karþý yapacaðým ve sizi üzeceðim yanlýþ bir davranýþtan dolayý korkuyorum hep. Ondandýr yanýnýzda sessizliði seçiþim. Korkunun ve sessizliðin ilacýnýn sevgi olduðunu biliyorum.
Iki kiþilik olmayan hayatým ve yalnýz baþýna kurup devam ettirmeye çalýþtýðým tekli yaþamýn tatsýz, bitirmeye gittiðim/çalýþtýðým bir noktadaydým sizi gördüðüm ana kadar.
Sevgi,
“Sevgi nedir?” diye çok çok düþündüm. Yýllarýmý aldý belki. Yaným, yöremdekiler, tanýdýklarýmýz ve üstelik toplumsal anlayýþýmýzýn sevgiyi, özgürlükleri kýsýtlamak, seveni/sevileni kendisine/kendilerine baðýmlýlaþtýrmak olduðunu, sürekli böyle bir çaba içinde olduklarýný gördüm. Oysa benim için “sevgi” yapýþmak, insanýn insana tabi, biat etmesi deðil, aksine yaþam alanlarýný tanýmak, geniþ tutmak, geniþletmelerine yardýmcý olmak, onlarla yaþarken “özerk” olarak görmemdir.
Acýyorum kendime. Çok geldiler üstüme bu konuda. Yok ilgi göstermiyor muþum, sevgimi diðer kardeþ, amca, dayý, babalar gibi göstermiyor muþum da, ….muþum …..muþum.
Vay onlarýn haline!
“Haksýzlýða uðramýþ” duygusu beni harap etti, bitirdi. Bitmiþtim sizi gördüðüm o ana kadar. Ve itiraf edeyim. Arakadaþlara bile sizi göstererek “Ne güzel biri” diye duygularýmý ifade etmede geri kalmadým.
Size/sana aþýk oldum. Ýnanýn. Hep aklýmdasýnýz, hep sizi düþünüyorum ve bundan da zevk alýyorum, yaþam buluyorum
Sizi seviyorum.
Sizinle güzel saatler, günler, yýllar yaþayabilir/yaþýyabilirdik. Yazýk ki aðýr bir gerçek: geç kalmýþým.
Geç kalmýþlýðýyla da olsa çok çok iyi, güzel ve deðerli bir AÞK bu.
Tekrar teþekkür ederim. Hep var olun saðlýklý olun.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.